Kosa vam se lomi i nema volumen? Evo 4 načina da čak i zimi izgleda fenomenalno

Kosa vam se lomi i nema volumen? Evo 4 načina da čak i zimi izgleda fenomenalno

Zimi kosa zbog hladnog vremena, ali i provođenja velikog dela dana u zagrejanim prostorijama kod većine žena postaje suva i beživotna.

Foto: Shutterstock

Evo nekoliko načina da oporavite krajeve i date kosi volumen.

1. Pakovanje pre pranja

Iako proizvođači savetuju suprotan redosled, pokušajte sa ovim receptom. Stavite pakovanje na kosu pre pranja, skupite kosu u punđu i stavite preko foliju, pa peškir. Držite sve ovo dok gledate seriju, film, kuvate – što duže to bolje. Kada operete kosu, biće svilena, mekana i kao fenirana.

2. Pakovanje sa lanom

U šerpu sa vodom ubacite lan i kuvajte na tihoj vatri. Kada smesa postane gusta, pogato nanesite na kosu, a nakon toga umotajte kosu u foliju, pa u peškir.

Ovo pakovanje hrani kosu do neprepoznatljivosti vlasi, a ukoliko se redovno koristi utiče i na jačanje dlake, te kosa deluje gušće.

Važno je da napomenemo da se jako teško ispira, te nikako nemojte eksperimentisati sa ovim pakovanjem kad ste u žurbi.

Foto: Shutterstock

3. Belance

Veliki broj žena zimi muči i pad frizure odmah po njenom stilizovanju. Ako ste jedna od njih, pokušajte sa ovim receptom.

Odvojte belance i žumance, i belance umutite u čvrst šam. Nakon toga nanesite smesu na krajeve kose, a potom ispletite pletenicu i spremni ste za spavanje. Ujutru ćete se probuditi sa divnim talasima koji sto posto neće pasti.

4. Suvi šampon ili bebi puder

Brz spas za hitne situacije. Uvek kada kosa dođe u fazu zimske frizure, malo ovih proizvoda učiniće čudo i dati joj volumen.

Zatvoreno za komentare.