Kultne frizure likova iz filmova koje se vraćaju u trend

Kultne frizure likova iz filmova koje se vraćaju u trend

Kao što možete zaključiti, današnjim tekstom spajamo lepo i korisno, i ukoliko nemate inspiraciju koju frizuru biste mogli da odaberete za predstojeće leto, isprobajte ove filmske frizure.

Foto: IMDb

Očekuje vas podsećanje na neke od kultnih frizura likova koje smo voleli. Krenimo…

Verovatno ste nekada imali priliku da pogledate ostvarenje Reality Bites (1994) sa Vinonom Rajder u glavnoj ulozi.

Za potrebe snimanja, ova dama ponela je frizuru u grandž stilu, a iako je reč o romantičnom filmu generacije X, mnogi i danas u njemu pronalaze inspiraciju i pretražuju fotografije kadrova na Pinterest-u.

Osim ove frizure, svakako treba spomenuti i savršene odevne kombinacije likova, koje podrazumevaju retro naočare za sunce, mantile, cvetne haljine, i neprevaziđene mokasine!

Sa druge strane, postoje i oni koji jako vole šarmantnu frizuru Meg Rajan iz filma When Harry Met Sally (1989), kojima se očigledno jako dopada spoj kovrdžave kose i šiški.

Još jedan plus koji vredi istaći jeste način farbanja, gde vidimo svetle uvojke sa nešto tamnijim izrastkom. Hm, da li je to možda bila preteča doskoro omiljenog ombre efekta?

Junakinja filma Clueless (1995), koju je tumačila Ališa Silverston, pokazala nam je kako da se snađemo u epizodi bad hair day, a neki od trikova kojima se služi jesu traka i vikleri za postizanje instant volumena pri korenu.

Mnogi fanovi slažu se u jednom – njena kosa je san svake dame, jer je krasi predivna boja, dužina i mekoća.

Potpuno drugačija estetika i priča stoje iza frizure Mišel Fajfer u ostvarenju Scarface (1983). Glumica se za ulogu pripremala tako što je jela paradajz čorbu i pušila Marlboro cigarete.

Kada je u pitanju frizura, autori su se odlučili za srednju dužinu sa šiškama, kroz koju češalj lagano klizi.

Sada pravimo zaokret, i posvećujemo pažnju muškim čitaocima, tako što se prisećamo filma Legends of the fall (1994) sa Bred Pitom u jednoj od glavnih uloga.

Sve u vezi sa njegovom kosom koja pada na ramena je neverovatno privlačno. Stepenasto ošišana, bujna i platinosto plava, ostaje kao nedosanjani san mnogih.

Prelaz u 2000-te obeležio je upotrebu ajlajnera i ultra glatku kosu.

Glumica Gvinet Paltrou tada je zaigrala u ostvarenju The Royal Tenenbaums (2001), i pobrala sve simpatije zbog frizure, koju publika, između ostalog, pamti i po podudaranju boje sa krznom koje nosi u jednoj od scena.

Ponovo idemo korak nazad, u ʽ80-e, i inspiraciju pronalazimo u frizuri Kim Besindžer na snimanju filma 9 ½ Weeks (1986). Tajna je ponovo u slojevitosti i veštim rukama frizerke, koja je uspela da izbegne da kosa nadođe pri korenu.

Nije tajna da je bob Sare Džesike Parker u seriji Sex and The City nastao upravo po uzoru na ovu frizuru.

Ljubiteljima kratke kose u sećanju je ona iz filma Ghost (1990), koju je ponela Demi Mur. Reč je o veoma popularnoj frizuri te dekade, koja je ohrabrila mnoge dame da skrate kosu. Činjenica je da je uspeh filma delimično zasnovan na njoj, a na ideju je došao frizer Džon Sahag.

Pretposlednja na listi jeste frizura Kameron Dijaz u filmu There‘s Something About Mary (1998). Mnogi gledaoci su poželeli da isprobaju ovu prelaznu dužinu, koja ostavlja nonšalantan utisak, iako je glumica koristila ukosnicu da bi postigla željeni efekat.

Za kraj, prisećamo se neprevaziđenog boba sa šiškama Ume Turman iz ostvarenja Pulp Fiction (1994) o kome nema potrebe trošiti reči, sem da i te kako podseća na onaj koji je nekada davno nosila Kleopatra.