5 navika žena koje imaju divan ten

5 navika žena koje imaju divan ten

Lep ten ne dolazi preko noći koliko god da reklame o čudesnim preparatima pokušavaju da nas ubede u to. Potrebno je mnogo truda da bi lice blistalo i da bismo uz negu lepo starili.

Foto: Shutterstock

Redovno hidriraju kožu

Hidrirana koža je prvi korak ka lepoj koži. Dnevna i noćna kreme uz čišćenje lica su osnov ujednačenog tena i sprečavanja prevremenog starenja.

Ukoliko je lice isušeno, nikakva šminka neće pomoći u postizanju lepog tena. I suprotno, ukoliko je koža premasna, uvek ćemo se sijati i izgledati masno. Pogrešno je uverenje da masnoj koži nije potrebna hidratacija, potrebno je samo pronaći odgovarajuću kremu, a najčešće su to lagani gelovi.

Menjaju jastučnicu barem jednom nedeljno

Znoj, mrtve ćelije, bakterije – ovo je samo deo redovnih stanovnika jastučnica. Zato žene koje imaju lep ten brinu o tome da jastučnica uvek bude čista. Ovo je važan korak u nezi lica posebno za one dame koje imaju problematičnu kožu.

Foto: Shutterstock

Znaju da dobrog kozmetičara ništa ne može da zameni

Žene koje imaju blistav ten znaju da su ruke dobrog kozmetičara nezamenjive u nezi lica. Ništa ne može da zameni higijenski tretman dva puta godišnje ili češće ukoliko je potrebno. Predrasuda je da su ovakvi tretmpani skupi i da će izitirati lice. Ukoliko želite da zablistate, ovaj korak je nezamenjiv.

SPF

Bez obzira da li je zima ili leto, zaštitni faktor je obavezan jer već i ptice na grani znaju koliko Sunce utiče na prevremeno starenje.

Redovan piling

Bar jednom nedeljno neophodno je uraditi piling lica kako bi se sa kože uklonile mrtve ćelije. Mnogo žena piling radi prilično agresivno, birajući agresivne preparate, što koži nikako ne prija. Ukoliko redovno idete kod kozmetičara, u kućnim uslovima najbolje je jednom nedeljno staviti takozvanu peel off masku koja neće iziritirati lice, a ukloniće sve nečistoće i mrtve ćelije za kože lica.

Zatvoreno za komentare.