Mogući razlozi zbog kojih se vaše lokne brzo opuste

Mogući razlozi zbog kojih se vaše lokne brzo opuste

Oduševile su vas bujne lokne devojaka čije fotografije vidite na društvenim mrežama, pogledali ste nekoliko tutorijala, uvili kosu, izašli, a ona se ispravila? Ako ste na prethodni scenario odgovorili potvrdno, velika je verovatnoća da grešite u koracima prilikom uvijanja kose.

 Foto: ShutterStock

 
Ne koristite dobre alate

Postoje različite vrste uvijača za kosu, ali za koju god se opciju odlučite, morate biti sigurni u njen kvalitet. Prilikom izbora uvijača, razmotrite sve opcije, pogledajte preglede i konsultujte se sa stručnjacima. Ako već imate uvijač i sumnjate da je uzrok loših i prevrtljivih uvojaka, razmislite o tome da ga zamenite.

Ne pravite pripreme

Pre nego što uzmete zagrejani uvijač u ruke, pripremite kosu za zagrevanje. Pomoći će sprej za zaštitu od toplote, a za dugotrajnije uvojke možete koristiti penu. Takođe, ne zaboravite da nakon završenog posla možete dodati lak koji će dodatno ojačati uvijenu kosu.

Ne razdvajate kosu

Odvajanje kose u pramenove je neophodan deo uvijanja. Ako imate puno kose, vrlo je lako zaboraviti deo, pa budite oprezni pri rastanku. Isto tako, stručnjaci kažu da postoji redosled uvijanja kose. Prvo uvijte pramene na vrhu glave, a zatim na dnu.

 Foto: ShutterStock

Uvijate se u pogrešnom smeru

Kada uvijete kosu od vrhova do vlasišta, vrhovi dobijaju više toplote od uvijača. To znači da su uvojci najjači na dnu i da povuku ostatak kose nadole jer su teži. Ovo doprinosi bržem ispravljanju kose. Stoga, ako želite da vam uvojci traju duže, uvijte ih od vlasišta do vrhova.

Imate čistu kosu

Čista kosa neće zadržati istu snagu kao malo masna. Uvojke je najbolje raditi drugi ili treći dan nakon što ste oprali kosu. Ako je vaša kosa vidno masna na vlasištu, možete da upotrebite suvi šampon kako bi frizura izgledala urednije i lepše.

Zatvoreno za komentare.