Greške zbog kojih žena izgleda neuredno - iako nije

Greške zbog kojih žena izgleda neuredno – iako nije

Linija koja razdvaja loš i dobar ukus je opasno tanka. Sledeći trendovi spadaju u najveće greške pa se pobrinite da ih, po svaku cenu, ne napravite.

Foto: Shutterstock

Neusklađenost lica i vrata

Kada nanosite puder, uništićete iluziju savršenog izgleda, ako ga ne nanesete i na vrat. Da biste izbegli da izgledate kao da nosite masku, obavezno nanesite puder i na ovaj deo tela.

Preduga kosa

Duga kosa je privlačna i seksi, ali ne treba preterivati. Ako je do pola leđa, ona fantastično izgleda, a sve preko te dužine je previše, staromodno i bezukusno.

Francuski manikir i pedikir

Izvinjavamo se ljubiteljkama francuskog manikira: ako ga nosite već dugi niz godina, krajnje je vreme da ga se rešite. Nekada je bio in, a danas je popularan, uglavnom, kod školarki.

Foto: Shutterstock

Vidljiva olovka za usne

Svesni smo gde su vaše usne pa, prema tome, nema potrebe da ih dodatno naglašavate olovkom tamnijom od boje karmina ili tena kože. Ako morate da naglasite linije usana, onda to bar činite olovkom koja se slaže sa bojom karmina.

Doterivanje u javnosti

Neke stvari ne treba deliti sa osobama oko vas. To se posebno odnosi na doterivanje. Ako trebate koristiti grickalicu ili želite da se očešljate – radite to iza zatvorenih vrata, a ne pred svima. 

Preterivanje s bronzerom

Od bronzera bi koža trebala izgledati preplanulo, ne “prepečeno”. Dodajte dovoljno za verodostojan sjaj i izgled. 

Lak za nokte

Odlučite se da li ćete ga nositi ili ne. Nikada nemojte dozvoliti da vas vide u javnosti sa lakom koji je napola “spao”. Zašto? Ovaj neobavezni stil je popularan kod školarki, ali vi ste dama pa će ovakav izgled noktiju odavati utisak da ne vodite računa o sebi i svom izgledu.

Obrve

Morate ih počupati, jer su dlake totalno "aut". Osamdesete su daaaaavno prošle i malje nisu nimalo u modi. Lepo oblikovane obrve će poboljšati ukupan izgled vašeg lica. Ali pazite: ni prečupane obrve nisu in. Nemojte preterivati. 

Foto: Shutterstock

Dugi, uvijeni nokti

Ispolirani, nalakirani nokti srednje dužine izgledaju ultra ženstveno. Čim primetite da su počeli da se savijaju i uvijaju – vreme je da se dohvatite grickalice. 

Preterani sjaj

Ako se morate zapitati da li ste preterali, onda sigurno i jeste. Suptilni sjaj sa strana će izgledati puno bolje nego tona istog koji će od vašeg lica napraviti disko kuglu. Groznica subotnje večeri je odavno prohujala s vihorom!

Prenašminkane usne

Usne tipa Anđelina Džoli ili Severina izgledaju odlično, ali imajte na umu da ovakav izgled nećete postići, ako nanesete tri karmina odjednom. Za ovakav izgled usnana je ipak potrebna plastična hirurgija.

Solarijum

Veštačka boja kože koju dobijate u solarijumu je opasan način ulepšavanja. I tačka! Radije koristite preparate za samopotamnjivanje. I, ne preterujte sa njima.

Pirsing na pupku

Nosile su ga Spice Girls, Britni Spirs i skoro svaka balkanska pevaljka turbo–folk muzike. Mislim da smo dovoljno rekli.

Zatvoreno za komentare.