Naočare - modni detalj ili neizostavan deo svakodnevnice?

Naočare za sunce – modni detalj ili neizostavan deo svakodnevnice?

Pored toga što predstavljaju neizostavni modni detalj, naočare za sunce su od velikog značaja kada se govori o zdravlju naših očiju.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LILA Optika ✨👓✨ (@lilaoptika) on

Naočare treba nositi iz dva razloga - jedan od njih je zdravstveni, dok drugi za sobom nosi udobnost, ali je u određenoj meri povezan sa zdravljem.

Sa zdravstvene tačke gledišta, svakako je preporučljivo da se u najvećoj mogućoj meri eskivira ultraljubičasto zračenje koje dolazi u neposredan kontakt sa našim očima, ali i sa kapcima i delovima kože koji okružuju naš organ vida.

Što se tiče udobnosti, postoje ljudi koji su posebno osetljivi na svetlost i sjaj, te bi njihova redukcija u značajnoj meri doprinela poboljšanju vida i normalnom sagledavanju okoline.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LILA Optika ✨👓✨ (@lilaoptika) on

Naočare za sunce štite oči od opekotina nastalih nakon predugog izlaganja jakoj sunčevoj svetlosti, usporavaju nastanak katarkakte i maskularne degeneracije.

Osim toga, delovi kože oko očiju, kao i naši kapci, skloni su oboljenjima raka kože, koji nastaje usled ultraljubičastog zračenja.

Prevencija ovih bolesti vrši se nošenjem odgovarajućih sunčanih naočara koje sprečavaju dopiranje UV-zraka do naših očiju.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LILA Optika ✨👓✨ (@lilaoptika) on

Iako danas na tržištu postoji veliki broj modela, raznih oblika i veličina, najbitnije je obratiti pažnju na stepen zaštite koji pružaju.

Zato je najbolje savete potražiti i kupovinu obaviti u optičarskim radnjama koje garantuju najbolju zaštitu.

Nasuprot verovanjima da takve naočare koštaju bogatstvo, uz odgovarajući odabir okvira i stakala, svako može sebi priuštiti par kakav zaslužuje.

Šta sve možete da učinite za vaš vid?

1. Nosite naočare uvek kada su vaše oči izložene UV-zracima, što se ne odnosi samo na leto, već i na ostala godišna doba.

2. Obezbedite svoje oči kvalitetnim parom naočara; one će sprečiti sve spoljašne faktore da utiču na vaš vid.

3. Savetujte se sa lekarima i kontrolišite svoj vid.

Ostavi komentar