Ovo skoro sve žene rade - ovakvom negom lica samo pravimo suprotan efekat

Ovo skoro sve žene rade – ovakvom negom lica samo pravimo suprotan efekat

Nema žene koja ne sanja o bilstavom, divnom tenu koji će joj omogućiti da izgleda fantastično i bez truna šminke.

Foto: Shutterstock

U želji da to postignemo spremne smo na svašta, a poslednjih godina opšti je trend nekontrolisana kupovina raznih proizvoda. Izbegnite ove greške i videćete da će vam koža biti zahvalna.

Prejake umivalice

Naravno, važno je temeljno očistiti kožu, ali uvek za to birajte lagane formule koje neće uticati na poremećaj prirodne ph vrednosti kože. U ovome greše mnoge žene, a posebno one sa masnom i mešovitom kožom veruju da češćim umivanjem čiste kožu, a zapravo je iritiraju da proizvodi više sebuma.

Previše proizvoda

Kozmetička industrija doživela je poslednjih godina pravi bum i nije ni čudo da mnoge žene pod uticajem reklama i brojnih influenserki na lice nanose tone proizvoda. Posavetujte se sa svojim dermatologom šta je najbolje za vaše lice.

Nekim ženama nije potreban tonik, agresivan piling, tri različita sebuma... Uvek negu prilagodite sebi, kopiranje nečije rutine može biti velika greška.

Loše kombinacije

Svaki od preparata koji stavljamo na lice ima svoju formulu i svoje sastojke. U kombinaciji sa drugim sastojcima oni mogu reagovati na različite načine što može dovesti do raznih problema na koži.

Dobro povedite računa o ovome, jer sve više žena otkriva da se uzrok njihovih problema sa kožom nalazi u hemijskim reakcijama proizvoda koje koriste.

Agresivan piling

Piling je osnova lepe kože i zaista je važan, ali to ne znači da ga treba raditi tri puta nedeljno preagresivnim potezima. Žene u Srbiji mahom koriste pilinge koji imaju različite dodatke koji im dodaju teksturu – šećer, kafu, koštice voća i slično.

Za neke je to odličan izbor, dok će za druge žene mnogo bolje rešenje biti piling u vidu emulzije ili jednostavno maska koja se dugo suši na licu. Pronađite najbolju opciju za sebe i ne preterujte sa pilingom – za većinu žena, jednom nedeljno je idealna opcija.

Zatvoreno za komentare.