Neverovatni trikovi sa četkicom za zube

Neverovatni trikovi sa četkicom za zube

Ko kaže da četkica za zube služi samo za pranje zuba? Uz ove savete otkrijte još neke zanimljive primene u svakodnevnoj nezi...

1. Ukrotite neposlušnu kosu

Zbog gusto raspoređenih dlaka četkica za zube je odlična za sređivanje frizure. Sve što je potrebno da uradite jeste da je poprskate lakom za kosu i lagano pređete po dlakama koje želite da ukrotite. Za minut ćete dobiti urednu frizuru.

2. Oblikujte obrve

Postupak je sličan kao i kod sređivanja kose, samo što ćete sada svoje obrve zalizati četkicom.

3. Kosa puna volumena

Četkicu za zube možete koristiti i kao četku za tapiranje kose. Odvojite pramenove koje želite da natapirate i koren "istrljajte" četkicom. Ovo će vašoj kosi dati neophodan volumen.

4. Popravite maskaru

Za ovo obavezno koristite čistu četkicu za zube, jer ćete njom raditi blizu očiju. Nakon što nanesete maskaru na trepavicama često ostanu grudvice, zato blago pređite četkicom za zube preko njih kako biste ih uklonili. Ovako će vaše trepavice biti savršeno definisane.

5. Meke usne

Nanesite balzam na usne i istrljajte ih laganim kružnim pokretima. Na ovaj način uklonićete mrtve ćelije, a usne će vam biti meke i nežne.

6. Uklonite mitisere

Četkica za zube poslužiće vam da ukloni svu prljavštinu koja vam zatvara pore. Pomešajte jednaku količinu vode i sode bikarbone, umočite četkicu u mešavinu i istrljajte delove lica na kojima se nalaze mitiseri.