Koreanke otkrile kako sa 50 izgledaju kao da im je 20 godina

Koreanke otkrile kako sa 50 izgledaju kao da im je 20 godina

Jedan od najstarijih i najjednostavnijih recepata lepih Koreanki je da potopite gazu u sojino mleko, stavite na očišćeno lice i ostavite tako 15-20 minuta.

 Foto: Shutterstock

One su otkrile tajnu svoje lepote, odnosno kako sa 50 godina izgledaju duplo mlađe. Ovo su neki od recepata: 

Pravilo 10 sekundi

Kako bi koža bila čista, zdrava i sveža, hidratantnu kremu nanose 10 sekundi odmah nakon tuširanja. Pore se nakon tuširanja rašire i krema se brže upija.

Masaža peškirom

Frotirski peškir namoče vrućom vodom (pazite na temperaturu), prekriju njime lice i onda rade blagu masažu. Nakon 15 minuta sklanjaju peškir i nanose prirodno, hranljivo ulje.

Jamsu

Neobičan način da šminka potraje duže i da vam koža bude nežna i mat. Prvo nanose šminku na lice, obilato koriste puder, a onda spuste lice u posudu s hladnom vodom na 15-30 sekundi.

Pena za brijanje protiv akni

Penu za osetljivu kožu naneti na očišćeno lice, blago masirati prstima, ostaviti 5 minuta, a onda isperati. Proceduru ponavljaju 1-2 puta nedeljno.

Alge na lice

Nori alge koriste umesto hranljive kreme. Dovoljno je uzeti nekoliko listova algi, spustiti ih u toplu vodu, a onda staviti na lice 15 minuta.

Tonik za čišćenje lica

Recept za pripremu tonika za problematičnu kožu je jednostavan: supenu kašiku morske soli staviti u čašu tople vode i dobro promešati. Posle svakog umivanja natope tupfer ovim rastvorom i njime protrljaju lice. Pore se sužavaju. Ne nanositi na rane ili povređena mesta.

Sojino mleko

Jedan od najstarijih i najjednostavnijih recepata je da potopite gazu u sojino mleko, stavite na očišćeno lice i ostavite tako 15-20 minuta. Sastojci soje pomažu da se normalizuje lučenje sebuma, podmlađuju i hrane kožu.

Limun za izbeljivanje kože

Sok od limuna se nanosi na potamnele ili ogrubele delove kože. Procedura se ponavlja nekoliko puta dnevno. Ako je koža osetljiva, budite oprezni. Limunska kiselina deluje kao piling, uklanja mrtve ćelije, pigmentne mrlje čini manje vidljivima, pore čisti od masnoće i prljavštine. Ne izlažite se suncu nakon nanošenja soka.