Otkrivena tajna savršenog prirodnog tena Bijonse - Kako to postiže?

Otkrivena tajna savršenog prirodnog tena Bijonse – Kako to postiže?

Holivudski šminker Sir Džon, koji brine o izgledu brojnih slavnih žena, među kojima je Bijonse (39) otkrio je trikove za mladolik izgled.

 Foto: ShutterStock

Poznati šminker smatra da je hidratacija lica najvažnija, naročito kad je reč o šminci. 

Šminka za snimanja mora izgledati prirodno, a da bi koža bila spremna za svetla reflektora, ključna je dobra hidratacija. Sir Džon predlaže još jedan sloj kreme pri kraju procesa šminkanja. 

"Nakon tonirane podloge predlažem dodatnu hidrataciju, kako bi lice zadržalo vlagu. Nakon toga, sledi rumenilo, koje će u tom slučaju delovati vrlo prirodno - savetuje on, a prenosi Vogue.

 Foto: Instagram

Šminker naglašava kako je najbolje staviti rumenilo kada je koža još vlažna jer to garantuje dealno stapanje s tenom, nijansom i teksturom.

Njegov kolega, američki šminker Naoko Scintu, kaže kako je savršeno rumenilo sa nijansom do dve tamnije od kože, inače ga je teško uskladiti s licem.

Rumenilo mora da odgovara pod tonu, pa su hladni tonovi idealni za plavuše, topliji za brinete, ako je ten tamniji.

Ten za kameru mora biti dobro nahranjen i hidratizovan, inače se brzo isušuje, a slična je situacija i sa dnevnom šminkom, koja satima treba da traje.

Koža se tokom dana isušuje ako ujutro nije dobro hidratizovana.  Stoga, potrebna je dobra priprema ključnim formulama koje imaju hidratizujuće sastojke.

Zatvoreno za komentare.