Ove frizure najbolje pristaju osobama sa okruglim licem

Ove frizure najbolje pristaju osobama sa okruglim licem

Pravi izbor frizure može vam pomoći da na najlepši način istaknete karakteristike svog lica.

 Foto: ShutterStock

Ravni paž

Asimetrična paž frizura uvek je odlična opcija, a ako imate okrugli oblik lica, dublji razdeljak sa strane i ravni vrhovi stvaraju paž frizuru koja vam fantastično pristaje.

Punđa i šiške

Mislile ste kako je punđa na vrhu glave idealna samo za one dane kada vam kosa baš i nije čista? Razmislite ponovo. To je stil koji možete uvek da nosite, a duge “lažne” šiške čine ga tako odličnim za okrugli oblik lica.

Kako dobiti lažne šiške? Deo kose sa zadnje strane prebacite napred, a zatim ostatak kose zavežite u punđu.

Razbarušeni paž srednje dužine

Ni kratka, a ni duga kosa – da, to je apsolutno odlična dužina za okrugli oblik lica, jer s kosom srednje dužine možete da napravite mnogo frizura.

Savršena punđa

Smeštena je na potiljku dok vam šiške, prebačene u stranu, pomažu da lice izgleda tanje.

Rep preko ramena

Podizanje kose i njeno “odvlačenje” od lica dodaje visinu i volumen na vrhu a tako lice izgleda manje zaobljeno. Na kraju, rep prebačen preko ramena samo dodatno doprinosi ovom efektu.

Pletenica sa strane

Ukoliko imate okrugli oblik lica, onda je ova frizura sa pletenicom prebačenom u stranu i dužim šiškama s druge strane jedna od najlepših koja će skrenuti pažnju na frizuru, a ne na oblik lica.

Centralni razdeljak

Razdeljak po sredini glave je mali detalj koji će vam pomoći da dobijete veoma elegantnu frizuru. Duži paž ili lob odgovara okruglom obliku lica te ga čini “izduženim” i tanjim, što vam i jeste cilj.

Zatvoreno za komentare.