Ovih 9 trikova čine da odeća na ženi izgleda skupo - čak i kada ništa ne prelazi cenu od 1000 dinara

Ovih 9 trikova čine da odeća na ženi izgleda skupo – čak i kada ništa ne prelazi cenu od 1000 dinara

Za postizanje skupocenog utiska vaš stajling ne mora biti sa dizajnerskim potpisom... Ovih 9 saveta pomoći će vam da uvek izgledate doterano i svetski!

Foto: Shutterstock

Nošenje odgovarajuće odeće

Odevni komadi koji, bez obzira na svoju cenu, ne pristaju obliku tela, rezultiraće "neurednim" izgledom, stoga modni stručnjaci sugerišu da se poslužite uslugama krojača ako siluetu pojedinih odevnih komada sami ne možete prilagoditi.

Prevelikim komadima ponekad pomažu i jednostavni trikovi poput kaiša vezanog oko struka, a u potpunosti bi trebalo da izbegavate nošenje preuske odeće koja, prema rečima modnih stručnjaka, nikada ne izgleda dobro.

Upečatljiv nakit

Bilo da je reč o prstenu, ogrlici ili narukvici, nakit koji se izdvaja svojim izgledom učiniće da i najjednostavnija odevna kombinacija izgleda skupoceno.

Investirajte u kvalitetan kaput

U zimskim mesecima jakne i kaputi prva su stvar koja upada u oči, a odabir kvalitetnog modela učiniće potpuno nevažnim ono što nosite ispod njega.

Crna boja

Cenovno pristupačni komadi u tamnim bojama, a posebno u crnoj, u većini slučajeva izgledaju puno bolje od sličnih komada u svetlijoj paleti boja jer su manji nedostaci manje uočljivi.

Foto: Shutterstock

Pobrinite se za stanje svoje odeće

Obuća iznošenog izgleda, labave nitne, dugmad na džemperu ili mrlje na pantalonama nijednom stajlingu neće dati skupocen izgled. Pobrinite se da sve što nosite izgleda čisto i u dobrom stanju kako biste izbegli jeftin utisak.

Investirajte u peglu

Bez obzira je li reč o skupocjenim ili jeftinim odevnim komadima, njihovo glačanje u većini slučajeva je neophodno, a nabori koji se s lakoćom mogu rešiti uz pomoć pegle nikad neće učiniti da izgledate doterano.

Promenite detalje

Vaša jakna izgleda dobro, ali plastična dugman čini da izgleda jeftinije? Zamenite ih modelima od drveta ili kože. Čipkasti top vam se sviđa, ali smetaju vam njegove sjajne aplikacije? Uklonite ih.

Odgovarajuće donje rublje

Odevne kombinacije u kojima se nazire grudnjak ili gaćice ispod majice i pantalona nikada neće rezultirati skupocenim utiskom, stoga se pobrinite da silueta odeće nije "uzurpirana" onime što nosite ispod nje.

Negovan izgled

Uredni nokti na rukama i nogama, negovana koža, sveže oprana kosa, neupadljiv miris ― sve to utiče da vaše odevne kombinacije izgledaju puno skuplje nego što uistinu jesu.

Zatvoreno za komentare.