Ovim redosledom bi trebalo da nanosite proizvode za negu lica kako bi imali najbolji efekat

Kako bi vaša rutina za negu lica bila što uspešnija, veoma je bitno da uvedete tačan redosled korišćenja proizvoda. Ukoliko još niste sigurni kojim bi redom trebalo da idete, mi smo tu da vam pomognemo. 

Spremili smo za vas tačan redosled tretiranja kože lica, koji će postati vaša rutina čim se priviknete na njega.

1. Početak je uvek lagan

Najlogičnije je da prvo na lice nanesete najtanji i najlaganiji sloj proizvoda. To znači da svoju rutinu treba da započnete serumom, koji najefikasnije isporučuje aktivne supstance u kožu. Izaberite jedan serum koji će tretirati neki problem na vašoj koži lica, i sa njim svakodnevno započnite svoju rutinu.

2. Nanesite antioksidant

Vašoj koži neophodan je vitamin C. Unosite ga putem hrane, ali izaberite i serum ili neki drugi preparat koji je bogat ovim vitaminom i neka on bude drugi korak u vašoj rutini, koji će kožu vašeg lica osloboditi od toksina.

3. Napravite pauzu između svakog proizvoda

Neophodno je da svakom proizvodu date vremena da ga koža apsorbuje, da bi mu efekat bio kompletan. Tako da te mini pauzice možete koristiti za pranje zuba ili da popijete kafu.

4. Hidratacija

Hidratacija je ključ svake rutine. Kremu izaberite prema svom tipu kože, i ne zaboravite da je hidratacija neophodna svakom tipu kože. Krema dubinski hrani i hidrira kožu i vraća joj sjaj i svež izgled.

5. Pokušajte da obrnete postupak

Ukoliko vidite da se vaša koža navikla na rutinu koju ste uveli i da sve slabije reaguje na nju, samo obrnite postupak i uspostavite ponovo balans.

6. Dodajte ulje svojoj rutini

U malim dozama ulje prija vašoj koži. Po pravilu, stavlja se samo na mesta koja su suva i nakon nanošenja kreme. Pa ipak, ako u rutini imate više od jednog seruma, izbegavajte da koristite i ulja, da biste sprečili da vam lice prosija u toku dana.

7. Zaštitni faktor

Vaše lice je konstantno izloženo suncu, pa je neophodno da u svoju rutinu uvedete neki preparat sa zaštitnim faktorom, kako biste sprečili eventualno crvenilo.

8. Maska za lice

Svoju rutinu završite nekom od mnogobrojnih maski za lice, pred spavanje. Na taj način daćete adekvatnu negu koži i u toku noći. 

Pročitaj još