Poruka za žene sve koje misle da njihovo telo nije lepo - šta nam poručuje višak kilograma

Poruka za žene sve koje misle da njihovo telo nije lepo – šta nam poručuje višak kilograma

Da li vam se ne dopada izgled vašeg tela - ovo je poruka koju svaka žena treba da pročita! Šta nam poručuje višak kilograma?

Foto: Shutterstock

Često smo prema sebi previše kritični, surovi i umesto ljubavi, sebe osuđujemo i odbacujemo. To se često događa kod žena koje su nezadovoljne svojim odrazom u ogledalu.

Žene koje nisu zadovoljne svojim telom, ne prihvataju ga i sebe manje vrednuju zbog estetskih nesavršenosti - ovo je poruka za vas:

Žena je nešto više od svih brojki na vagi. Ona je vrednija od brojeva haljina i pantalona, broja dobijenih ili izgubljenih kilograma.

Težina je definicija materije koje sadrži predmet ili telo, a ne definiše vaše ambicije, potencijale i vrednosti.

Često težimo da dosegnemo to savršenstvo koje se plasira na društvenim mrežama. Svaka slika savršene figure kod nas može izazvati osećaj nezadovoljstva i neprihvatanja sebe. Zaista je tužno videti koliko lepih i sjajnih žena postaje demotivisane i obesrabreno zbog nekoliko kilograma viška.

Foto: Shutterstock

Zdrav život je važan, zdrava ishrana je neophodna za celokupno zdravlje i odlično je brinuti o svom zdravlju i izgledu, ali često zaboravljamo koliko je zapravo važno aše mentalno zdravlje.

Ideja o tome da imamo višak ili manjak kilograma često žene opterećuje, što rezultira "zlostavljanjem" sopstvenog tela na određeni način.

Naša tela su naš poseban i lep hram. Naša tela sadrže sve naše misli, karakteristike, ideje i osećanja. Bez naših tela ne bismo bili mi. Ako želimo da ih promenimo na neki zdrav način, trebaa to da uradimo.

Ali, ne treba da pravimo promene kako bismo udovoljili ili impresionirali druge ljude. Mi smo definitivno jedini koji istinski zadužuje naša tela. Niko nema potpuno pravo da nam zapravo kaže da li su naša tela dovoljno dobra ili ne.

Foto: Shutterstock

Ako u okruženju imate ljude koji vas procenjuju i vrednuju po izgledu vašeg tela, onda ste u toksičnom i nezdravom odnosu koji se zasniva na kontroli i manipulaciji.

Ne bi trebalo da odustajemo od nekih stavri koje volimo i u kojima smo dobri samo zato što nismo zadovoljni svojim izgledom. Mi smo na višem nivou od toga.

Mi smo više od fizičkog izgleda. Posedujemo jedinstveno unutrašnje biće i našu dušu , a samopouzdanje i osmeh su stavri koje će učiniti da izgledate najatraktivnije.

Nije sve u veličini farmerki, već u veličini našeg srca i uma.

Prigrlite svoje telo, volite ga, posmatrajte i zavolite svaku krivinu, potez, nesavršenost, izbočinu i kost. Izgledaćete najlepše ako naučite kako da se dobor osećate u vlastitoj koži.

I uvek nosite stavri u kojima se osećate prijatno i dobro. Samo vi birate šta ćete pružiti ili oduzeti svog telu, ali jedno je najvažnije - volite ga!

Zatvoreno za komentare.