Postoji objašnjenje - zašto devojke otvorenih usta stavljaju maskaru?

Postoji objašnjenje – zašto devojke otvorenih usta stavljaju maskaru?

Čak i dok posmatrate najgracioznije osobe kako nanose maskaru, uvidećete da one to čine kad otvore usta. Postoji objašnjenje za ovu neobičnu naviku! Zašto devojke uglavnom otvorenih usta stavljaju maskaru?

Foto: Shutterstock

Izuzetaka, dakle, nema. Zašto je to tako, pojasnila je Blanka Kob, stručnjak za govor tela.

- Fenomen otvorenih usta je podsvesna akcija. Uopšte niste svesni da to radite.

Iako izobličeno lice izgleda čudno, ono zapravo ima svrhu. Svako ko je ikada slučajno zabio četkicu maskare u oko zna da to nije baš prijatno iskustvo. Zato, kada potamnjujemo trepavice, trudimo se da oči budu što otvorenije i mirnije.

- Dva različita nerva kontrolišu mišiće koji otvaraju i zatvaraju vaša usta i gornje kapke, a ti nervi se nalaze blizu jedan drugom – ističe Kob.

- Vodeća teorija zašto se vaša usta otvaraju dok nanosite maskaru oslanja se na činjenicu da se ti nervi u jednom delu ukrštaju. Jednom kada naučite da tako nanesete maskaru, teško je svesno promeniti takvo ponašanje. Jednostavno, samo nastavljate da šminkate oči otvorenih usta.

Drugi stručnjaci, međutim, imaju jednostavnije objašnjenje – kada su vam usta širom otvorena, teže vam je da trepćete, pa otuda i lakše da nanesete maskaru. Ima smisla, zar ne?

Izvor: Magazin Novosti

Zatvoreno za komentare.