Promenite ove loše navike i nikada više nećete imati bubuljice

Nije smak sveta ako vam izađe bubuljica, ali to će se ređe dešavati ako se rešite nekoliko loših navika koje doprinose da se bubuljice pojave. Evo koje su to navike.

Pogrešna kozmetika

Photo: pexels

Kozmetika za negu kože može biti veoma korisna, ali i štetna za vašu kožu. Što su proizvodi bogatiji sastojcima koje ne možete ni pročitati, postoji veća opasnost od alergijskih reakcija. Ako osetite promene na koži nakon što nanesete novu kremu ili losion za čišćenje lica, zamenite novi proizvod prirodnim koji ne sadrži veštačke sastojke poput boja i mineralnih ulja.

Jak stres

Photo: shutterstock

Stres koji nagomilavamo u telu može biti vrlo štetan za naše zdravlje, ali i kožu. Hormonalni disbalans nastao zbog velike količine stresa može se pokazati i na našem licu i to upravo u obliku bubuljica. Lagana fizička aktivnost ili provod u dobrom društvu najbolji je filter na kojem će vam lice i telo biti itekako zahvalno.

Isušivanje kože lica

Photo: shutterstock

Ovu grešku najčešće prave oni koji se bore s masnom kožom. Agresivna sredstva za čišćenje lica koja sadrže alkohol ili benzoil peroksid ukloniće masnoću s lica, ali prečesto korišćenje može značajno da isuši kožu. Suva koža tada počinje sama da se brani i izlučuje još veću količinu masnoće što može dovesti do pojave bubuljica. Budite umereni i nakon tretmana obavezno nanesite laganu hidratantnu kremu.

Prljavi aplikatori

Photo: pixabay

Aplikatori za dekorativnu kozmetiku poput sunđera i četkica mogu biti pravi neprijatelji vaše kože, naravno, ukoliko ih ne održavate. Ako ih ne perete redovno oni će pokupiti masnoću s vašeg lica i postati pravo leglo bakterija koje uzrokuju nastanak bubuljica. Aplikatore operite sapunom jednom nedeljno ili jednom u dve nedelje, zavisno od toga koliko ih često koristite.

Slatka hrana

Photo:shutterstock

Rafinirani šećer s visokim glikemijskim indeksom poznatiji kao beli šećer, veliki je neprijatelj ne samo vaše vitke linije nego i kože. Hrana prepuna nezdravog šećera podiže nivo šećera u krvi što može uzrokovati bubuljice i akne. Beli šećer zamenite smeđim ili kokosovim šećerom ili medom.

Pročitaj još