S ovom nijansom karmina vaši zubi će izgledati belje nego što zaista jesu

Brojne nijanse ruževa umesto isticanja blistavog osmeha stvaraju kontraefekat i zube čine žutim i više nego što oni to zapravo jesu. Kada žene biraju karmin, ono čime se vode je da je on lepe boje.

Međutim, to može da stvori kontraefekat kada su zubi u pitanju. O tome sigurno ne razmišljaju prilikom kupovine.

I za to postoji rešenje. Ovaj kratak opis boja će vam pomoći da izbegnete eventualne greške.

Kako koristite korektor u boji breskve da biste prekrili podočnjake, a zeleni za neutralisanje crvenila, vrlo slična situacija je i sa ruževima.

Topli tonovi će istaknuti žutu boju zuba, a hladni tonovi, pre svega sa plavim podtonom, učiniće da vaši zubi izgledaju belje i lepše.

Bež nijanse

Većina žena koristi smeđe ili nijanse u bojama breskve zbog kojih žuta boja zuba još više dolaze do izražaja. Zato je bolje da odaberete bež ruž sa plavim podtonom, ali pazite da ne bude prehladan.

Ružičaste nijanse

Fokusirajte se na ružičaste nijanse s plavim podtonovima, osim ako niste od onih žena kojima te nijanse ne pristaju. Ne brinite, još možete upotrebiti nijanse u bojama šumskog voća.

Za one koje vole tamnoružičaste boje, mogu odahnuti jer su te nijanse idealne za bele zube.

Ljubičasta

Tamniji ljubičasti ruž može istaknuti vaše ne tako bele zube, zato odaberite najsvetliju nijansu, a izbegavajte one koje vuku na smeđe.

Crvena

Postoji više vrsta crvenih ruževa, od plavih do narandžastih podtonova. Dok su prvi odlični za isticanje belih zuba, narandžaste podtonove bi trebalo da izbegavate.

Narandžasti i neonski tonovi dodatno ističu tamniju boju zuba, zato pre nego što se za njih odlučite, ipak dobro razmislite, kako ne biste dobile ono što svakako ne želite.

Izvor: Srbija Danas

Pročitaj još