7 saveta Merilin Monro uz koje će svaka žena izgledati lepše

7 saveta Merilin Monro uz koje će svaka žena izgledati lepše

Norma Džin Mortenson, poznatija pod umetničkim imenom Merilin Monro, rodila se 1. juna 1926. godine u Los Anđelesu.

Foto: Shutterstock

Ovu slavnu lepoticu i holivudsku divu i danas mnogi smatraju jednom od najlepših žena svih vremana.

Zato navodimo nekoliko tajni lepote koje su je preobrazile u ikonu kojoj se dive žene širom sveta.

1. Posvetlite pramenove

Merilin Monro privlačila je pažnju i kao brineta, ali tek kad je kosu ofarbala u platinastoplavu boju počela je da dobija značajne holivudske uloge.

To ne znači da bi trebalo u potpunosti da promenite boju kose, ali svetliji pramenovi sigurno će osvežiti svaku frizuru ovoga leta.

2. Negujte kožu

Merlinka je verovala u zdravu i negovanu kožu te je hidratantnu kremu nanosila nekoliko puta tokom dana i obavezno pre spavanja. Na tržištu se još uvek može naći njen favorit – krema "Eight Hour" s potpisom Elizabet Arden.

3. Uokvirite oči

Holivudska glumica obožavala je da koristi crnu i smeđu olovku za oči kako bi kreirala efekt mačjih očiju, koje se smatraju jednostavnim trikom za zavodnički pogled koji obara s nogu.

4. Stavite veštačke trepavice

Njena kozmetička torbica prodata je 1999. godine na aukciji za vrtoglavi iznos od milion američkih dolara. U njoj su se našle i veštačke trepavice, bez kojih Merilin nije mogla da ode niti na jednu premijeru.

5. "Podignite" obrve

Ikona lepote znala je da su obrve ukras lica, pa ih je pažljivo oblikovala da prave visoki luk koji izdužuje lice i dodatno ispunjavala specijalizovanim olovkama u nežnoj smeđoj nijansi.

6. Našminkajte usne

Merilin Monro nosila je nekoliko nijansi ruževa za usne, ali svakako su ostale najzapamćenije fotografije i filmovi u kojima je blistala s crvenim ružem. 

Jarka crvena boja ruža izvrsno pristaje plavušama, narandžasto-crvena boja pristaje brinetama sa svetlosmeđim i zelenim očima, dok tamnooke dame braon kose odlično nose tamnije nijanse boje mesa.

7. "Personalizujte" svoj miris

Kad su je pitali šta nosi u krevet, Merilin je odgovorila: "Pet kapi Chanela No. 5."

Omiljeni miris koji kombinuje mirise ruže, jasmina i ylang-ylanga stavljala je čak i u kupku.

Želite li biti primećeni i zapamćeni, odaberite jedan miris koji će biti vaš zaštitni znak i koji će savršeno odgovarati vašem karakteru.

Tako je savetovala Merilin, poslušajte je!