Šminkanje za doček nikad lakše

Ne želite da posvetite previše vremena novogodišnjem mejkapu, ali ipak želite izvući maksimum od svog izgleda. Imamo pravo rešenje za vas.

Foto: Shutterstock

Evo nekoliko mejkap saveta kako brzinski da zasijate.

Mejkap započnite sa šminkanjem očiju 

Najlepša šminka je uredna šminka. Najveći problem kod šminkanja je kako ispraviti kada pogrešimo, a to nam se dešava, ili kako očistiti sa donjeg kapka ili jagodica "konfete" od senke. Ako krenemo da čistimo obično nam ostanu mrlje na licu koji bi trebalo da bude perfektan.

Kako bismo ovo izbegli, pogotovo kada ne želimo da potrošimo puno vremena, naš savet je da krenete od očiju. Sve što pogrešite očistite normalno, i kada završite oči pređite na ostatak lica.

Koristite selotejp da pravilno iscrtate ajlajner i nanesete senku

Za najluđu noć u godini izaberite senke žive boje i jače našminkajte oči. Kako biste senku i ajlajner savršeno naneli, komadić selotejpa zalepite od spoljnjeg ugla oka u pravcu gde želiite da nanesete ajlajner.

Zatim malom četkicom nanesite kremastu senku po dužini selotejpa čime ćete dobiti pravilnu ravnu crtu. Na kraju stavite ajlajner. Pazite da položaj ajlajnera na oba oka bude isti.

Koristite rumenilo kao senku

Svaki mejkap proizvod možete koristiti gde god želite. Tako vam i rumenilo može poslužiti kao senka.

Foto: Shutterstock

Nanesite ga na prevoj na kapcima, čime ćete dobiti suptilnu definiciju na vrlo ležeran i prirodan način.

Za uvijanje trepavica koristite zagrejan uvijač

Uvijač za trepavice zagrejte držeći ga ispod fena za kosu 30 sekundi. Prstom proverite da uvijač nije previše topao za kontakt sa osetljivim područjem očiju, a zatim uvijte trepavice. Toplina će ih maksimalno uviti i bićete oduševljene rezultatom. Odmah nanesite maskaru za povećanje volumena.

Svetlucavu senku za oči koristite kao hajlajter

Još jedan višenamenski trik: fino svetlucavu senku za oči  u nekoj nude nijansi koristite kao hajlajter, i to po celom licu. Gotovo svaka paleta senki za oči sadrži barem jednu svetlucavu, sedefastu belo-zlatnu nijansu. Pomoću prsta nanesite senku na vrh jagodica, sredinu nosa i po sredini usnica.

Koristite korektor za konturisanje

Korektor tamnije boje koji koristite leti kada vam je koža priplanula za novogodišnji mejkap možete koristiti za konturisanje. Kako biste definisali crte lica, nanesite korektor na jagodice, uzduž linije kose i vilične kosti. Želite li vizualno stanjiti nos, sa obe strane nosa nanesite tamniji korektor.

Foto: Shutterstock

Uzmite zatim korektor u svetloj boji i nanesite ga ispod očiju, na sredinu nosa i na sredinu čela i brade. Na kraju ujednačite ten blenderom.

Pomoću četkice za zube učinite usne punijim

Nakvasite usne toplom vodom i zatim malim kružnim pokretima pređite po njima čistom, mekanom četkicom za zube. Usnice će postati mekše, punije i dobiće lepu ružičastu boju. Nahranite ih balzamom za usne, a zatim nanesite ruž u omiljenoj jakoj boji.

Pročitaj još