Šta ne bi trebalo da jedete na osnovu vašeg oblika tela

Odredite vašu fizičku građu tela i pročitajte koje namirnice bi trebalo da izbegavate.

U zavisnosti od oblika tela - kruške, dečačke građe, jabuke, obrnutog trougla ili peščanog sata, određene namirnice se mogu taložiti na kritičnim zonama pa bi trebalo da ih izbacite. 

Peščani sat Osobe koje imaju figuru u obliku peščanog sata imaju uzak struk i grudi prate širinu bokova. Oni ne treba da jedu namirnice koje sadrže visok procenat zasićenih masti i glikemijski indeks. 

Dečačka građa Ako se vaše telo odlikuje širokim ramena, toniranim rukama i nešto užim kukovima, vi imate dečačku građu. Prema tome, treba da izbacite sve namirnice bogate jodom, a da obogatite ishranu dobrim mastima - avokadom, ribom, bademom. 

Kruška Osobe koje su građene u obliku kruške imaju kraći gornji deo tela i nešto šire bokove. One ne bi trebalo da konzumiraju nezasićene masti i proizvode životinjskog porekla. Na crveno mesto zaboravite. Umesto pomenutih namirnica, počnite da unosite omega 3 masti koje ćete pronaći u ribu i lanenom semenu. 

Jabuka Građa tela u obliku jabuke karakterišu velika razlika u bokovima, struku i grudima. Naglašene grudi i stomak prati ravna zadnjica. Za njih je najbolja proteinska ishrana, a treba da smanje unos šećera i mlečnih masti. 

Obrnuti trougao Ljudi koji imaju širok torzo i izražena ramena, a uske kukove su građeni u obliku obrnutog trougla. Iz ishrane izbacite ugljene hidrate, a trudite se da što više unosite magnezijum.

Pročitaj još