Super trik za nanošenje maskare! Ovo je tajna najlepših trepavica

Super trik za nanošenje maskare! Ovo je tajna najlepših trepavica

Poznati stilisti neretko inspiraciju za nanošenje maskare i postizanje fantastično našminkanih očiju traže u divama iz ere Zlatnog Holivuda.

Foto: Shutterstock

I kada pogledamo slike slavnih glumica tog doba, ne možemo da se ne zapitamo koja je to tehnika šminkanja, s obzirom na to da tada nije bila dostupna ni trećina proizvoda koja nam je na raspolaganju sada. 

Ono što su radile zapravo i nije tajna, koliko način na koji su nanosile maskaru, a koja zahvaljujući uglu pod kojim se nanosi, na potpuno drugi način prileže na trepavice.

Ovu tajnu sasvim slučajno je otkrila Dakota Džonson, pričajući o svojoj svakodnevnoj rutini šminkanja i nege, te je tako otkrila i da je upravo od svoje bake - koja je ni manje ni više no čuvena Hičkokova heroina - Tipi Hedren, naučila kako da stavlja maskaru.

U pitanju je način na koji se maskara mazala na trepavice na način na koji su to radile (ne samo Dakotina baka i dive Zlatnog Holivuda) već i naše bake, ali je vremenom - zato što je možda malo kompleksniji, ovaj način prosto zaboravljen.

Umesto da gledate pravo u ogledalo ili na gore i tako mažete maskaru sa unutrašnje strane trepavica, gledajte na dole i nanosite maskaru od korena ka vrha trepavica. Olakšajte sebi tako što ćete ogledalo staviti u nivo ispod brade, dakle na sto ispred sebe.

Šta se dobija: trepavice koje su namazane čitavom dužinom, bez mrlja ispod obrva.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели tippihedren (@tippihedren)

Zatvoreno za komentare.