Tajna lepote gejši u jednom sastojku - 3 japanske maske za lice

Tajna lepote gejši u jednom sastojku – 3 japanske maske za lice

Probajte neku od domaćih varijanti pilinga lica. Koja je tajna lepote gejši?

Foto: Shutterstock

Pre nego što odlučite da potrošite pare, prvo proverite šta biste iz kuće mogli da iskoristite u negi lica.

A odlična polazna tačka je pirinač, sastojak koji je “odgovoran” za lepotu gejši.

Maske za lice od pirinča mogu da zamene skupe kozmetičke preparate.

Pirinač je bogat vitaminima B1, C i E, kao i linoleinskom kiselinom i alantoinom.

Japanska maska za lice

Čuveni recept na bazi pirinča, mleka i meda sada je poznat kao japanska maska za lice i tajno oružje gejši u borbi protiv starenja.

Potopite tri kašike običnog pirinča za kuvanje u hladnu vodu i stavite na šporet da provri. Dok se pirinač kuva, pripremite jednu kašiku mleka i kašiku meda. Maske za lice od meda su takođe potpuni hit za kožu. Kada procenite da je pirinač gotov, sklonite ga sa vatre i procedite.

Vodu u kojoj se pirinač kuvao ne morate da bacite!

Oceđen pirinač ispasirajte. To možete uraditi običnom kašikom, ne morate striktno koristiti blender. Ovako usitnjen pirinač je lakši za nanošenje na kožu lica. Dodajte ostale sastojke i lepo ih sjedinite.

Na čistu kožu, a to podrazumeva da ste umili lice mlakom vodom i penom, prstima raspoređujte masku. Maska će pod prstima biti malo lepljiva zbog prisustva meda, pa bi trebalo da lepo prijanja uz kožu lica. Ostavite je da deluje nekih pola sata, pa je skinite peškirom natopljenim vodom.

Nakon uklanjanja maske, vaša koža lica će biti osvežena, a nesavršenosti poput bora i fleka na licu manje vidljive.

Foto: Shutterstock

Maska za lice od pirinčane vode

Procedite pirinač i višak vode stavite u neku manju flašicu u frižideru. Po potrebi iskoristite vodu za čišćenje i balansiranje kože lica, bez ispiranja.

Najbolje je da na tufer sipate malu količinu pirinčane vode i uveče pred spavanje prebrišete lice. Mnogi ovu mešavinu nazivaju prirodnim tonikom za lice. Ipak, pirinčanu vodu čuvajte svega nekoliko dana u frižideru da se ne bi pokvarila ili nakupila mirise, pa po želji ponovo napravite nove rezerve ovog prirodnog tonika.

Za uklanjanje bora nešto bolja se pokazala mešavina pirinča, mleka i meda.

Maska od pirinča, mleka i meda

Tradicionalna japanska maska za lice sadrži pirinač, med i mleko, ali je možete i dodatno obogatiti. Dodajte neki od takozvanih suvih sastojaka i pretvorite masku od pirinča u pravi piling tretman lica.

Pa, tako, neke žene dodaju i kakao, jer je i on odličan za kožu lica. Možete se odlučiti i za kurkumu, jer ona odlično uklanja fleke na koži. Od pomoći da maska bude potpuno revitalizujuća za vaše lice može biti i soda bikarbona.

Ipak, u maske za lice sa pirinčem izbegavajte da dodajete kakao i kurkumu ako želite da izbelite lice. Kao što pretpostavljate, kakao boji i masku i kožu lica u braon, dok kurkuma u blago žutu boju.

Maske za lice od kurkume su odlične za fleke, ali ne i za svetlo lice, jer se vrlo teško skidaju.

Dodatak soda bikarbone se posebno preporučuje osobama sa masnom kožom lica, jer ona savršeno čisti kožu.

Zatvoreno za komentare.