Top modeli dele svoje trikove - evo šta radimo kad loše izgledamo

Top modeli dele svoje trikove – evo šta radimo kad loše izgledamo

U ovom članku podelili smo tajne lepote profesionalnih modela koji uspevaju da izgledaju besprekorno u bilo kojoj situaciji.

Foto: Shutterstock

1. Sveže lice

Da bi lice ostalo sveže i čvrsto, modeli se oslanjaju na trik sa ledom. Kocku leda nežno trljaju po licu svakog jutra. To pomaže vašoj koži da dobije sjaj, umanji pore i time probudi kožu. Takođe možete umočiti lice u posudu s kockama leda.

2. Da biste uklonili tamne krugove, naduvene oči i fine linije

Najomiljeniji bjuti savet modela za ublažavanje podočnjaka, naduvenih očiju ili finih linija je korišćenje kolagenih flastera za oči. Ovi flasteri pomažu da predio oko oči zablista. Povremeno stavljaju i kriške krompira ispod očiju 10-15 minuta.

3. Rutina za negu kože

Modeli vole da koriste sredstvo za čišćenje na bazi hidrofilnog ulja za uklanjanje šminke ili nečistoća na koži radi održavanja čiste kože. Kasnije koriste sredstvo za penjenje koje kožu čini zdravim, svetlim i hidratizovanim.

Mnogi modeli često koriste gaziranu vodu ili ružinu vodu kao toner. Takođe se pobrinu da koriste manje šminke ili da se ne šminkaju kada su na pisti. To je zato što, bez obzira koliko nežna bila vaša šminka, ona i dalje pustoši vašu kožu doprinoseći nastanku ranih bora i začepljenih pora.

4. Ishrana je ključ

Vitamini su presudni za održavanje zdrave i besprekorne kože. Neophodno je dodati vitaminske dodatke poput vitamina C, B12, B3, B5, D3 i E. Da biste utvrdili koji dodatak vašem telu nedostaje ili šta je najbolje za vaše telo, konsultujte se sa sertifikovanim nutricionistom.

Inače jednostavno uzimajte multivitaminsku kapsulu svaki dan. Modeli unose zdrave masti poput avokada i orašastih plodova koji sadrže vitamin E.

5. Prirodan sjaj

Koža modela blista uz pomoć hajlajtera i losiona za telo pomešanih u prahu sa reflektujućim česticama. Takođe koriste ulja kao sredstvo za isticanje jagodica, nosa i čela. To daje prirodni sjaj čak i kada nanesete balzam za usne.

6. Dlačice na licu

Jedan od trikova modela je brijanje kože umesto depilacije voskom. Čini kožu sjajnom i blistavom. Puder se ravnomerno razmazuje i postaje gotovo nevidljiv na licu.

7. Suvo četkanje

Modeli često trljaju celo telo suvom četkom. Suvo četkanje je savršena metoda za uklanjanje mrtvih ćelija kože, a takođe i za održavanje glatke kože. Dalje, suvo četkanje kože stimuliše rad cirkulatornog i limfnog sistema i pomaže u smanjenju pojave celulita.

Zatvoreno za komentare.