Ako svakog dana konzumirate kafu - njen talog može biti veoma koristan!

Ako svakog dana konzumirate kafu – njen talog može biti veoma koristan!

Svi znamo koliko je važno pronaći vreme za one posebne trenutke da se posvetimo samo sebi. Skuvati šolju prave domaće kafe, udobno se smestiti i prosto uživati u životu.

Foto: Shutterstock

Takođe, bitno je i odvojiti vreme koje ćemo posvetiti nezi svog tela.

Ali, da li ste znali da ove dve stvari mogu da se spoje u jednu, odnosno da ritual ispijanja domaće kafe može da postane deo naših redovnih bjuti režima? I to sve zahvaljujući talogu od kafe, koji se pokazao kao vrlo efikasno, a pristupačno sredstvo za negu kože lica i tela.

Tekstura soca, koji se dobija od fine domaće kafe bogate pene, idealna je za sve vrste pilinga. Pre svega zato što, pored kofeina, on u sebi sadrži antioksidanse i druge supstance koje su veoma dobre za našu kožu.

Mi vam donosimo sjajan domaći recept za piling lica i tela, koji ćete vrlo lako napraviti u kućnoj radinosti.

Sastojci:

pola šolje taloga od domaće kafe

pola šolje žutog šećera

pola kašike otopljenog kokosovog ulja

Priprema:

U posudu sipajte kafu i žuti šećer, a onda polako dodajte kokosovo ulje, neprekidno mešajući dok ne dobijete ujednačenu smesu.

Primena:

Piling smesu nežno umasirajte po čitavom telu i licu, izbegavajući osetljiva područja kao što je deo oko očiju i sluzokože. Ostavite da deluje nekoliko minuta, a potom dobro isperite. Piling za lice koristite jednom u dve nedelje, a za telo može i dva-tri puta sedmično.

Pozitivni efekti:

Ovakav jedan piling pomaže da se uklone sve mrtve ćelije našeg epitela i da se koža obnovi i zablista. Takođe, redovnom masažom butina i drugih problematičnih predela, ubrzava se cirkulacila, olakšava izbacivanja toksina, što pomaže u borbi protiv celulita.

Bonus saveti:

Šećer zamenite medom i pred vama je odličan piling za usne.

U kafenu smesu dodatajte malo cimeta ili đumbira u prahu, čime ćete dodatno pojačati delotvornost u borbi protiv celulita.

Ukoliko talog od kvalitetne domaće kafe pomešate sa maslinovim uljem, dobićete vrlo kvalitetno prirodno sredstvo za samopotamnjivanje kože tela.

Pored neodoljivog ukusa i mirisa u kojima svakodnevno uživamo, kafa može biti i idealan saveznik u nezi lica i tela, kao i za negovanje kose.

Zato, stavite kafu, popijte je sami ili u društvu dragih ljudi, a nakon toga uživajte u svim onim blagodetima koji se kriju na dnu vaše omiljene šoljice.

Zatvoreno za komentare.