Trik sa aluminijumskom folijom izbeleće vaše zube bolje od bilo kog preparata!

U moru skupih preparata za izbeljivanje zuba, i još većem moru poznatih ličnosti koje ih reklamiraju, zaista je teško pronaći nešto što radi posao a ujedno neće da vas košta kao Svetog Petra kajgana. Srećom, sve što vam zaista treba već imate u kući.

Aluminijumska folija je i najbolji kućni tretman za izbeljivanje zuba. Deluje totalno blesavo i tokom tretmana ćete izgledati kao napucani američki reper koji fura srebrne zubne navlake, ali rezultati su stvarno super!

Sve što vam treba jeste parče folije, malo paste za zube i soda bikarbona. Jednostavan tretman započnite tako što ćete pastu pomešati sa sodom bikarbonom, tako da dobijete ujednačenu smesu.

Otcepite parče folije dovoljno dugačko i široko da vam prekrije sve zube, pa na njega nanesite mešavinu paste i sode. Foliju zatim stavite na zube, tako da prianja svim zubima. 

Uradite istu svar sa još jednim parčetom folije, pa stavite i na donje zube.

Budite pažljivi da se prilikom stavljanja folije ne posečete po usni.

Po pravilu bi tretman trebalo da deluje sat vremena, ali tako dugo izlaganje zubne gleđi hemikalijama iz paste i sodi bikarboni može ozbiljno da je ošteti - zato vam mi savetujemo da trajanje tretmana smanjite na 15 minuta. Ukoliko imate dosta fleka od kafe, čaja ili cigareta, rezultati će biti vidljivi već nakon prvog tretmana.

Ukoliko, pak, imate prilično čiste zube, bez fleka, biće potrebno nekoliko tretmana da se vidi poboljšanje - ali verujte nam, videće se.

Kao i kod svih ostalih prirodnih tretmana, nećete moći da izbelite zube tako da budu kao beonjače, ali ćete moći da povratite prirodnu boju. A takva je i najlepša. 

Pročitaj još