Upoznajte mikrosenčenje ili popularne "puder obrve"

Upoznajte mikrosenčenje ili popularne „puder obrve“

Mikrosenčenje odnosno "puder obrve" nova je tehnika koja je potpuno oduševila žene širom sveta i dosta se razlikuje od mikroblajdiranja odnosno japanske tehnike iscrtavanja obrva.

Foto:Shutterstock

Iako su u osnovi veoma slične jer su i mikrosenčenje i mikroblajdiranje oblici trajnog iscrtavanja obrva, postoje neke razlike o kojima se morate informisati pre nego li se podvrgnete jednoj od ove dve tehnike. 

Koja je razlika između mikrosenčenja i mikroblajdiranja?

I mikrosenčenje i mikroblajdiranje su polutrajne tetovaže koje se rade uređajem koji taloži pigment u gornji sloj kože, tako da ostavljaju trag koji daje iluziju punijih, gušćih i preciznijih obrva. Ali tu svaka sličnost prestaje.

Mikroblajding je kada majstor tetovira poteze nalik dlakama vaših obrva (ručnim alatom) kako bi oponašao izgled prirodnog rasta dlake. Ovako izgleda mikroblajding:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Betsy Erbeli Shuki (@betsyshuki)

Mikrosenčenje, s druge strane, ostavlja trag koji odaje utisak mekane, praškaste senke poput pudera za obrve zbog toga se kod nas ova tehnika i naziva "puder obrve" i ovako izgleda: 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Seattle Brow Artist & Trainer (@colormaiworld)

U kombinaciji ove dve tehnike daju izgled zaista prirodne obrve i to ovako izgleda:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Betsy Erbeli Shuki (@betsyshuki)

Da li je mikrosenčenje trajno?

Iako se mikrosenčenje naziva "trajnom" šminkom, zapravo je polutrajno, što znači da će trajati duže nego trag nanet olovkom za obrve, ali ne toliko dugo koliko prava tetovaža.

Nakon prvog tretmana ovom tehnikom majstori tetoviranja obrva ovom tehnikom tvrde da trag može ostati između osam meseci i dve godine u zavisnosti od vrste kože i načina njihovog tretiranja. 

Koliko košta mikrosenčenje?

"Puder obrve" ili tehnika mikrosenčenja u Srbiji košta oko 12. 000 dinara.

Koji su neželjeni efekti mikrosenčenja?

Ovo je još jedna sličnost između mikrosenčenja i mikroblajdinga jer obe tehnike mogu imati neželjene efekte. 

Majstori obe vrste iscrtavanja obrva naglašavaju da može doći do svraba, crvenila, nadutosti i otoka odmah nakon tretmana jer oba su u osnovi tetovaže. 

Kako protiče postupak zarastanja?

Majstori za mikrosenčenje tvrde da proces zarastanja obično traje 7-10 dana. Prve nedelje nakon tretmana sve što ćete uraditi jeste da 2-3 puta dnevno nežno očistite ovo područje čistim, vlažnim tuferom, a zatim pustite da se obrve osuše na vazduhu. 

Kada se tetovirano područje osuši, namazaćete ga mašću koji vam je preporučio vaš majstor za obrve. Posle nedelju dana možete nežno oprati vodom u predelu obrva i držaćete se sredstava za čišćenje lica bez oštrih pilinga. 

Majstori za mikorosenčenje tvrde da nisu svi podobni za podvrgavanje ovoj tehnici i ne preporučuju je trudnicama, onima koji su u prošlosti imali keloidne ožiljke, onima koji su u poslednjih godinu dana koristili Akutan, kao i onima koji imaju akne, masnu kožu ili onima čija je koža sklona ekcemima. 

Zatvoreno za komentare.