Uz ovih nekoliko trikova lak za nokte će vam trajati najmanje 7 dana!

Sigurno se sve trudite da što bolje i lepše nalakirate svoje nokte, ali uz svakodnevne kućne poslove, lak jedva izdrži dva dana.

Lak obično počinje da se guli s vrhova noktiju, jer njima najviše dodirujemo stvari pa ne izgleda baš lepo za oči. Kako biste produžile vreme trajanja laka na noktima, evo par trikova koji će vam u tome pomoći.

Pripremite nokte

Prvo i osnovno što treba da napravite jeste da ih pripremite specijalnim poliranjem površine nokta. Na taj način će vaš manikir trajati barem nedelju dana. Samo pazite da ne skinete previše.

Posebnu pažnju posvetite kutikulama

Nekoliko minuta umačite nokte u toplu vodu kako biste omekšali kutikule tako da ih kasnije možete potisnuti prema dole. Nikako nemojte seći kožicu, jer ona nokte štiti od infekcija.

Bazni lak je ključ dobrog manikira

Bazni lak štiti nokte od promene boje, a na njega lak u boji bolje prijanja. Pre lakiranja na nokte nanesite bazni lak. To može biti i bezbojni.

Pažljivo lakirajte

Dajte sebi vremena i pravilno nalakirajte nokte. Za početak potegnite crtu po sredini nokta, prvo s leve, a zatim s desne strane. Uvek ostavite milimetar prostora od kožice do početka laka pa pričekajte da se dobro osuši.

Završite s bezbojnim lakom za nokte

Završite sloj bezbojnim lakom za nokte, jer ćete tako zaštititi lak u boji i produžiti mu trajanje. Najvažnije je da sloj ne bude debeo, jer će onda biti potrebno mnogo više vremena da se osuši.

Pročitaj još