Za mnoge žene bolje od kupovnih: Pet recepata za domaće maske za lice koje stvarno deluju

Za mnoge žene bolje od kupovnih: Pet recepata za domaće maske za lice koje stvarno deluju

Danas su maske za lice dostupne na svakom koraku i među njima ima zaista odličnih, ali to nije razlog da s vremena na vreme ne posegnemo za receptima naših baka pomoću kojih su održavale kožu lepom i blistavom.

Foto: Shutterstock

Većinu ovih sastojaka uvek imamo u kući, tako da nema razloga da ih ne isprobate i uverite se u rezultate.

Maska od kvasca i mleka

Ovaj recept ste sigurno čule od svojih baka, ako niste, evo ga – potrebno je da u šoljici razmutite komad svežeg kvasca sa nekoliko kašičica mleka. Smesu nanosite na čisto lice i držite je oko 20 minuta, nakon čega sledi ispiranje toplom vodom. Videćete – lice blista!

Belance i maramica

Odvojite žumance i belance, a nakon toga nanesite belance na lice. Uzmite maramicu i odvojite jedan sloj. Njega nanosite na lice prateći prirodne konture i vodeći računa da pokrijete ključne delove (nikako blizu očiju i na podočnjake).

Sačekajte da se maramica potpuno osuši, a nakon toga je povucite žustrim pokretom sa lica. I eto! Dobili ste sjajno čišćenje lica i piling.

Žumance

Žumance je odlično za tonus kože, vraća joj jedrinu I podstiče prirodnu vlažnost. Umutite žumance, a potom ga nanesite na lice i ostavite da stoji dok se ne osuži. Nakon toga sledi ispiranje toplom vodom.

Nećete pogrešiti ako u masku dodate i kašičicu meda.

Piling od kukuruznog brašna

Pomešajte kašiku kukuruznog brašna sa dve kašičice jogurta i umasirajte u sveže očišćeno lice. Kukuruzno brašno je odlično sredstvo za piling, a možete ga koristiti i za celo telo.

Mleko za podočnjake

Ovo će pomoći u danima kada se probudite sa otečenim očima i crnim kolutovima ispod njih.

Uzmite komad dva parčeta vate i dobro ih natopite u hladnom mleku. Nakon toga, vatu stavite na zonu ispod oka i držite dok se mleko ne ohladi. Postpupak možete i ponovite ako ima potrebe.

Zatvoreno za komentare.