One se ne stide da istaknu svoje "nesavršenosti"

One se ne stide da istaknu svoje „nesavršenosti“

One su prihvatile "nesavršenosti" sopstvenog tela, pa su ih čak i zavolele, ne stideći se da ih istaknu u prvi plan. Danas ih doživljavamo kao posebne i jedinstvene baš zbog njih.

Photo: instagram/screenshot

Kada je lepota u pitanju, žene su neretko previše kritički nastrojene prema sebi. Postoje nerealni ideali koji im uništavaju samopouzdanje. A, ove slavne lepotice su primer zašto to ne treba da bude tako.

Bez imalo preterivanja, svaka od njih je definicija jedinstvene lepote. Zašto? Jer su sa obe ruke prigrlile svoju različitost (čitaj: "mane"), pretvarajući je u svoj zaštitni znak.

Photo: instagram/screenshot

Predivne, hrabre i inspirativne, one motivišu i druge pripadnice nežnijeg pola da budu ponosne na ono što jesu. Iz dana u dan, one dokazuju kako i nedostaci mogu da postanu prednost ukoliko ih se ne stidite.

Poznate dame koje su proslavile njihove "mane" su:

Tilda Svinton (59)

Photo: instagram/screenshot

Američko-britanska glumica dobitnica je prestižne nagrade Oskar.

Tilda Svinton je jedna od prvih dama koja nam pada na pamet kada govorimo o ženama koje odbijaju da budu kategorizovane. Prepoznatljiva je po androginoj lepoti i avangardnom imidžu.

Photo: instagram/screenshot

Svesna je da ne postoji apsolutno niko ko liči na nju, pa je prihvatila i zavolela svoj izgled. I, neverovatna je baš zbog svoje jedinstvenosti.

Dženifer Lopez (51)

Photo: Instagram/screenshot

Latino diva je pevačica, glumica, plesačica, modna dizajnerka i muzički producent. Ipak, ono po čemu je većina prepoznaje je njena zadnjica.

Danas živimo u eri Kim Kardašijan, kada su zaobljene i krupne zadnjice i više nego "poželjne". Međutim, Džej Lo je jedna od žena koje su najzaslužnije za takav trend.

Photo: instagram/screenshot

Pre dve decenije Lopezova je bila jedna od retkih dama koje su se ponosile svojom figurom u obliku peščanog sata. Čak je i izgradila karijeru na račun svoje zadnjice.

Severina (49)

Photo: instagram/screenshot

I posle skoro 30 godina na sceni, popularnu hrvatsku pevačicu i dalje pitaju zašto nikada nije odstranila krupni mladež na licu.

A, zašto bi to i uradila? Danas je mladež Severinin prepoznatljiv znak lepote. Čini je jedinstvenom, posebnom i različitom od svih drugih muzičkih zvezda.

Photo: instagram/screenshot

Ima li neko pravo da joj kaže da ga odstrani?

Serena Vilijams (36)

Photo: instagram/screenshot

I posle stotine trofeja, medalja, priznanja i pobeda na sportskim terenima, teniserka Serena Vilijams i dalje mora da se pravda zbog sopstvenog izgleda.

Prečesto je nazivaju pogrdnim imenima zbog toga što ima "muževno" i "nabildovano" telo. Ali, ona je svima pokazala šta zaista znači voleti sebe.

Photo: instagram/screenshot

U više navrata Serena je sa ponosom govorila o svojoj figuri. Otkrila je koliko joj je u stvari drag svaki mišić njenog tela jer je zaslužan za njene uspehe. Međutim, lepota je u oku posmatrača, zar ne?

Kejt Bosvort (38)

Photo: instagram/screenshot

Kada je genetika u pitanju, niko ne može da ide protiv prirode. Da li ste primetili da američka glumica ima oči različite boje?

To je nasledila od roditelja, a naučni naziv za ovo stanje je heterohromija. Jedno oko joj je plavo, a drugo je braon. I, ona izgleda prelepo.

Photo: instagram/screenshot

Kejt Bosvort nikada nije koristila sočiva da bi sakrila šarene oči. Naprotiv. Često ih je i namerno isticala šminkom, stavljajući ih u prvi plan.

Lea Mišel (34)

Photo: instagram/screenshot

Zbog velikog nosa i nekonvencionalnog izgleda, Lea Mišel je mnogo puta čula da "nije dovoljno lepa za televiziju".

Ipak, glumica i pevačica se nikada nije brinula zbog takvih komentara. Iako bi mnoge žene na njenom mestu još odavno operisale nos, ona je oduvek bila protiv hirurške intervencije.

Photo: instagram/screenshot

I sama je ovo potvrdila u jednom intervjuu poručujući: "Ne moraš da izgledaš kao sve druge devojke oko tebe. Voli sebe onakvu kakva jesi."

Vini Harlou (26)

Photo: instagram/screenshot

Mlada kanadska top manekenka proslavila se u američkoj rijaliti emisiji  "America's Next Top Model", najviše zbog retke kožne bolesti.

Vini Harlou je rođena sa vitiligom, pa joj se javljaju beli pečati na različitim delovima tela, uključujući i lice. "Fleke" nastaju zbog gubitka pigmenta u koži.

Photo: instagram/screenshot

Otkako se pojavila na malim ekranima, modna scena je poludela za njom. Danas je glavna zvezda mnogih kampanja, kao i zaštitno lice brojnih dizajnerskih kuća.

Lord (24)

Photo: instagram/screenshot

Novozelandska kantautorka je jedna od retkih zvezda koja sa ponosom priča o svojim aknama. I ne samo da ih se ne stidi – već ih i pokazuje.

Otvoreno govori da godinama ima probleme sa aknama, ali da je naučila da ih voli, pa su one sada sastavni "deo njenog imidža".

Photo: instagram/screenshot

Devojkama koje na sebe stavljaju slojeve pudera kako bi prikrile bubuljice, Lord je pravi primer da čak i one mogu biti simbol nečije jedinstvene lepote.

Zatvoreno za komentare.