Zašto su hijaluronski fileri stekli ogromnu popularnost i za šta se koriste?

Zašto su hijaluronski fileri stekli ogromnu popularnost i za šta se koriste?

Hijaluronski fileri su pravi eliksir mladosti koji je preplavio 21. vek i izbacio jednom zauvek sintetičke filere sa početka dvehiljaditih.

Foto: Shutterstock

Radi se o sterilnim, biorazgradivim i prozirnim gelovima. Nisu trajni, ali veoma retko izazivaju alergije, zbog čega su u velikoj prednosti u odnosi na silikonske filere koji su se ranije koristili.

Iako postoje različite vrste dermalnih, hijaluronski fileri su zauzeli mesto broj jedan u svetu antiaging medicine. Razloga za to ima dosta, a jedan od njih je da se ovim filerima mogu tretirati gotovo sve regije na licu, vratu, dekolteu, šakama.

Činjenica: Hijaluronska kiselina već postoji u našem organizmu

Još jedan od razloga vrtoglave popularnosti hijaluronskih filera jeste činjenica da je hijaluron prirodna supstanca koja se već nalazi u našoj koži.

Naime, hijaluron je složeni šećer koji se nalazi u vezivnom tkivu naše kože i obavlja nekoliko važnih funkcija:

· vezuje velike količine vode (čak 500 molekula)

· neutrališe štetne slobodne radikale

· održava tonus kože

· nadoknađuje izgubljenu punoću i volumen

Kako izgleda tretman lica hijaluronskim filerima?

Ono što treba da znate je da podmlađivanje lica hijaluronskim filerima ne zahteva posebnu pripremu. Važno je samo da nemate infekciju kože ili neke druge upale, ali i da ste motivisani za rad.

Pre same aplikacije filera koža se temeljno čisti, uklanja se sva šminka i nečistoće sa lica. Nakon toga se nanosi anestetska krema, što znači da neće ništa boleti i da će tretman biti komforan.

Posle 15-ak minuta anestetik se uklanja i pristupa se ubrizgavanju hijaluronskih filera u kožu lica tankim iglicama. Nakon samo nekoliko uboda iglom bore polako nestaju, a vašoj koži se vraćaju sjaj i mladolikost.

Foto: Shutterstock

Kada je pravo vreme za hijaluronske filere?

Sve zavisi od genetike, ali i od načina života. Bore se kod nekih osoba javljaju ranije, krajem dvedesetih, a kod nekoga dosta kasnije.

Ipak, bore se lakše koriguju kada su u začetku, zato se uglavnom preporučuje da se počne sa filerima već sa pojavom prvih borica. Na taj način ćete sprečiti njihovo dalje produbljivanje.

Korekcija usana hijaluronskim filerima – pune usne i prirodan izgled

Od davnina su usne bile simbol ženstvenosti i najlepši ukras ženskog lica. Međutim, priroda nije svima podarila pune, senzualne i lepo oblikovane usne.

Danas, zahvaljujući razvoju estetske medicine, možete i vi korigovati svoje usne do savršenstva na potpuno prirodan način.

Postupak je sličan kao i kod tretmana lica. Svakoj proceduri prethode konsultacije sa lekarom specijalistom u dogovoru sa kojim ćete definisati detalje tretmana. Ono što je od izuzetne važnosti je da svoje lice i usne poverite stručnim licima, jer će tako idealni rezultati biti zagarantovani.

Rezultati povećanja usana hijaluronskim filerima: Šta očekivati?

Hijaluronska kiselina će posle izvesnog vremena učiniti svoje, a vaše usne poprimiće željeni oblik. Efekti koje možete očekivati nakon korekcije su:

· jedre i rumene usne

· naglašene konture usana

· vidno povećan volumen

· usne su jasno definisane, a zahvaljujući punoći daju lepši izgled čitavom licu.

Foto: Shutterstock

Korekcija nosa hijaluronskim filerima je novi hit u Srbiji!

Nehirurška korekcija nosa je injekciona metoda koja je u poslednjih nekoliko godina postala jedna od najtraženijih procedura.

Nos je kod skoro svake osobe predmet nezadovoljstva, ali nisu svi spremni na drastične mere i „odlazak pod nož“ zarad lepote.

Upravo zato postoji korekcija nosa hijaluronskim filerima koja će promeniti ne samo izgled vašeg nosa, već i celog lica.

Aplikacijom filera moguće je:

· ispraviti asimetriju nosa

· defekte na mostu ili vrhu nosa

· sve vrste nepravilnosti

· podići vrh nosa

· ispraviti neravnine.

Hijaluronski fileri za podočnjake – odmoran izgled za 5 minuta

Ako ste mislili da su hijaluronski fileri namenjeni samo za podmlađivanje lica ili korekciju usana i nosa, varate se. Procedura uklanjanja podočnjaka filerima preti da skine sa trona i one najtraženije tretmane.

Suština ovog postupka je popunjavanje područja ispod očiju i zaglađivanje regije između donjeg kapka i obraza. Hijaluronski filer na taj način zamenjuje izgubljeni volumen, a tamni kolutovi nestaju.

Koje se još regije mogu tretirati hijaluron filerima?

Osim pomentih tretmana u kojima se koriste fileri, popularno je takođe:

· konturisanje jagodica

· popunjavanje bora oko očiju

· podmlađivanje šaka

· podizanje obraza

· uklanjanje nazolabijalnih i pušačkih bora.

Hijaluronski fileri nisu večni, ali to je dobra vest

Dobro je poznato da fileri na bazi hijalurona nisu trajni. Rezultati tretmana mogu trajati od 12 meseci do 2 godine, u zavisnosti koja se regija radi.

Međutim, dobra vest je da svakim sledećim aplikovanjem hijaluronska kiselina ostaje duže u vašoj koži, tj. efekat je dugotrajniji.

Dakle, fileri nisu nešto što ćete jednom uvesti u kožu i ostatak života biti bezbrižni. Rane dvehiljadite i popularnost biopolimera kao trajnog filera ostali su bezuspešni, i štaviše štetni za kožu.

Ali savremeno doba donelo je najefikasnije rešenje i za najupornije probleme, a to su upravo hijaluronski fileri.

Poliklinika Rea Medika nudi vam potpuno bezbedne tretmane hijaluronskim filerima čiji vas rezultati ne mogu ostaviti ravnodušnim. Osim dermalnih filera, čitav niz inovativnih metoda i tretmana kako u nehirurškoj grani estetike, tako i u oblastima hirurgije pomoći će vam da rešite sve svoje probleme i svoj izgled dovedete do savršenstva.

Zatvoreno za komentare.