Žene za koje pomislimo "kako je ne mrzi da se ovoliko sređuje" drže se 4 pravila od kojih nikad ne odstupaju

Žene za koje pomislimo „kako je ne mrzi da se ovoliko sređuje“ drže se 4 pravila od kojih nikad ne odstupaju

Svaka žena ima dane kada bi najradije ostala u trenerci sa repom na glavi i bez imalo šminke na licu.

Foto: Shutterstock

Neke se u takvim danima i odluče da izlazak iz kuće maksimalno prilagode svom raspoloženju te izađu u odeći koja im prvo padne pod ruku, često neuredne kose, blede i umorne.

One druge, za koje uvek pomislimo da su uvek savršeno doterane, drže se jednostavnih pravila koja omogućuju da uvek izgledaju dobro, čak i onda kad im nije dan.

Ne odlaze u krevet bez rituala

Lična higijena se podrazumeva, pa o njoj nećemo ni govoriti. Pored skidanja šminka, umivanja, veče je idealno vreme za nanošenje bogatije hidrantne kreme uz pomoć koje će lice ujutru biti blistavo.

Takođe, ovo je trenutak kada brinemo o noktima i kosi. Ukoliko nokti nisu uredni, najmanje što možemo da uradimo jeste da skinemo ispucali lak; za to je potrebno manje od dva minuta. Prljava kosa ne dolazi u obzir, pa je veče pravo vreme da se ovim pozabavite.

Uvek brinu o kosi

Dame koje uvek deluju doterano sasvim sigurno neće nikada dozvoliti sebi da iz kuće izađu sa masnom i spljoštenom kosom. I one imaju dane kada im kosa izgleda loše, preskoče pranje i slično, ali će se uvek potruditi da urade šta je u njihovoj moći da kosa izgleda bolje.

Suvi šampon koji će dati volumen, par pramenova blago uvijenih figarom koji daju teksturu, krema za krajeve i razlika je kao nebo i zemlja. Sve ovo traje maksimalno deset minuta.

Na poseban način slažu garderober

Ne postoji žena koja svakog jutra iz prve smisli savršenu kombinaciju. Dame koje se ujutru brzo i lako spreme, a izgledaju kao da su satima smišljale svoju savršenu kombinaciju, zapravo sem stila imaju i odlično posložen garadarober u kome je posebno složena odeća koju bismo nazvali „basic“.

Kada im dan nije najbolji, to je deo ormana od kog kreću, a onda kombinaciju samo nadograđuju, birajući još ostale komade garderobe.

Ne boje se karmina

Svakodnevno šminkanje ne znači da na sebe treba da nanesemo kilogram pudera, već da kroz desetak minuta dođemo do lepog, blistavog tena i dodamo licu malo boje.

To uključuje blag puder ili toniranu kremu, malo korektora ukoliko je potrebno, rumenilo, po želji maskaru i malo karmina. Sve ovo traje između pet i deset minuta, a razlika je ogrmona. Lice izgleda sveže, odmorno i lepo, a žena doterano.

Zatvoreno za komentare.