Žuljaju vas cipele, a baš njih želite da obujete? Evo rešenja…

Ako su vam nove kožne cipele tesne, bez panike. Premažite unutrašnjost alkoholom, obujte debele čarape i pola sata šetajte. Alkohol će omekšati kožu koja će se raširiti prema obliku vaše noge.

Foto: Shutterstock

Ako problem nije samo u tome što su cipele tesne, nego vam uvek na istom mestu naprave bolne žuljeve, rešenje problema potražite u kupatilu. Na mesto na nozi gde vas cipele žuljaju nanesite bebi puder, vazelin ili dezodorans u gelu. Svaki od ovih proizvoda napraviće tanki sloj na koži, umanjiti trenje i onemogućiti nastanak žuljeva.

 Foto: Shutterstock 

Još jedan zanimljiv sastojak koji će vam pomoći da proširite čak i cipele od veštačkih materijala je, verovali ili ne, krompir. Uveče oljuštite krompir srednje veličine i ostavite ga da prenoći u cipelama. Do jutra će sokovi iz krompira omekšati materijal, a cipele će postati šire. 

 Foto: Unsplash

Udobnost cipele sa štiklom možete da procenite već u prodavnici, mereći razdaljinu između đona i pete. Ona ne sme biti manja od sedam i po centimetara. Takva udaljenost garantuje udobne cipele u kojima možete da izdržite duže, bez obzira na visinu potpetice.

 Foto: Pexels

Pročitaj još