9th PRO-AM Belgrade 2023 golf turnir na Adi

9th PRO-AM Belgrade 2023 golf turnir na Adi

Na golf terenima na Adi Ciganliji od 1. do 3. septembra održan je 9th PRO-AM Belgrade 2023 golf turnir. Jedini turnir ove vrste u Srbiji gde se na terenu susreću profesionalni i amaterski igrači, svaka ekipa sastavljena je od jednog profesionalnog i tri golfera amatera okupio je više od 60 takmičara iz Srbije i inostranstva.

Foto: PRO-AM Belgrade

Veliku podršku u organizaciji i popularizovanju golfa u Srbiji pružila je firma Tesla medical group. Za najuspešnije profesionalne takmičare obezbeđene su vredne nagrade ukupnog fonda 5.000 evra. Pored indvidualnih rezultata profesionalaca, timovi su se borili za timske nagrde računajući tri najbolja rezultata od četiri igrača u timu. Atraktivne nagrade za prva tri timska mesta su boravak i golf na prestižnim golf destinacija, Dominikanska republika, Turska i Grčka. 

Pehare i priznanja PRO-AM Belgrade 2023 turnira uručio je Borislav Todorović, predsednik Srpskog profesionalnog golf udruženja koje je organizovalo ovaj tradicionalni turnir. Posebno priznanje uručeno je Iliji Đurđeviću, srpskom profesionalnom igraču za izuzetan doprinos u organizaciji ovogodišnjeg turnira i promociji srpskog golfa.

Pobedu u individualnoj konkurenciji ostvario je Slovenac Jure Čoh, ukupnim rezultatom 136 (67,69). Drugo mesto pripalo je iskusnom srpskom profesionalnom igraču Nemanji Saviću 140 (65,75). Treće mesto sa rezultatom 141 (+5) podelili se prošlogodišnji pobednik Slovenac Sebastijan Ajster i igrač iz Turske Hakan Yamac.

Foto: PRO-AM Belgrade

Velika neizvesnost vladala je u timskoj konkurenciji gde je nakon dva dana igre slavio tim Jureta Čoha. Isti rezultat od 251 boda ali bolje odigranih poslednjih 18 rupa sa samo jednim poenom razlike donelo je pobedu timu u sastavu: Jure Čoh, Boždar Antonović, Veljko Gudelj, Miljan Gogić. Drugo mesto pripalo je timu Bogdana Đurđevića u sastavu: Božo Klupnež, Miklavž Borec, Frank Bezjak. Treće mesto zauzeo je tim Ilije Đurđevića u sastavu Konstantin Stojković, Mark Jetzer, Predrag Filipović sa 247 bodova.

Tehničku nagradu najbliži udarac do rupe za koji su u konkurenciji bili samo igrači amateri ostvario je Danko Vuković na petoj rupi u prvom krugu finalnog dana igre i time svom timu doneo vrednu nagradu.

Utiske sa turnira podelio je pobednik, Jure Čoh:“ Uvek volim da prisustvujem turniru u Beogradu, zbog izuzetno dobre atmosfere i zato što se tamo uvek sretnem sa starim poznanicima i prijateljima. Ove godine sam imao posebno dobar tim, kako na terenu tako i van njega. Iskoristio bih priliku da se zahvalim svim sponzorima i svom osoblju koje je pomoglo u održavanju turnira, a posebno greenkeeperima,  koji su pripremil zaista dobre greenove”.

Već sledećeg vikenda u Srbiji se nastavlja sa održavanjem velikih golf turnira. Od 9-10 septembra na terenu GK Centar u Žablju održaće se Nacionalno Mid-amater i seniorsko prvenstvo Srbije u golfu.

Zatvoreno za komentare.