A1 Kinoteka letnji bioskop posetilo oko 10 hiljada gledalaca

A1 Kinoteka letnji bioskop posetilo oko 10 hiljada gledalaca

A1 Kinoteka letnji bioskop i ove godine obara rekorde gledanosti. Više od 10.000 gledalaca posetilo je beogradski bioskop na otvorenom, na krovnoj terasi Doma Vojske u srcu prestonice.

Foto: A1 Kinoteka

Sjajan i pažljivo biran repertoar nije ostavio publiku ravnodušnom, a to potvrđuje činjenica da je tokom svih 48 dana, koliko je A1 Kinoteka letnji bioskop bio otvoren, svaka projekcija bila puna do poslednjeg mesta, a za gotovo sve filmove tražila se karta više.

„Beograd zaslužuje bioskop na otvorenom sa programom koji može da odgovori na ukuse i preference različitih generacija. Upravo zato smo pažljivo birali repertoar koji ne podilazi trenutnim trendovima, već nudi kvalitetan filmski program sačinjen od poznatih naslova domaće i strane kinematografije različitih dekada, kultnih ostvarenja koje potpisuju čuveni autori različitih epoha, kao i mnoge naslove velikih ali i nezavisnih produkcija. Sve u svemu bez obzira na zemlju porekla, žanr, godinu produkcije, svi filmski naslovi prikazani u okviru A1 Kinoteka letnjeg bioskopa imaju jedan zajednički imenitelj, a to je kvalitet.“ izjavila je Ksenija Zelenović urednik A1 Kinoteka letnjeg bioskopa i dodala: „fantastična lokacija sa pogledom na sam centar grada – Narodno pozorište i Trg, kao i na Dunav svakako je doprinela jedinstvenom doživljaju publike.“

Da podsetim - u periodu od 15. jula do kraja avgusta ljubitelji filma imali su priliku da pogledaju filmove savremene produkcije, ali i ostvarenja iz drugih dekada poput sledećih naslova –  „Zmijsko jaje“ (Bergman), „Imitacija života“ (Daglas Sirk), „Belfast“ (Kenet Brana), „Prvi dan mog života“ (Paolo Đenoveze), „Moja godina sa Selindžerom“, „Respekt“, „Sneg u Benidormu“, „Dautonska opatija: nova era“, hit ovogodišnjeg FEST-a „Tiha devojčica“, „Kraljica Španije“ sa Penelopom Kruz, „Severnjak“  sa Nikol Kidman i Itanom Houkom, „Tar“ film sa 6 nominacija za ovogodišnjeg Oskara i mnogobrojnim prestižnim nagradama koje je ponela Kejt Blančet u glavnoj ulozi, kao i mnogi drugi naslovi.

Foto: A1 Kinoteka

U okviru A1 Kinoteka letnjeg bioskopa besplatno je prikazano 20 domaćih klasika koji su digitalno restaurirani u okviru projekta A1 Kinoteka, koji 6 godina zajednički realizuju Jugoslovenska kinoteka i A1 Srbija : „Tajvanska kanasta“, „Bal na vodi“, „Balkanski špijun“, „Ko to tamo peva“, „Pas koji je voleo vozove“, „Leto je krivo za sve“,  itd.

Projekcija filma Soje Jovanović iz 1968. godine „Pusti snovi“, koja je prekinuta 30. avgusta usled vremenskih neprilika ponoviće se, za svu onu publiku koja je bila prisutna, 26. septembra u Jugoslovenskoj kinoteci u Uzun Mirkovoj ulici (Sala Makavejev) u terminima od 16 i 20.30h. Digitalna restauracija i projekcija filma „Pusti snovi“ upriličena je povodom stogodišnjice od rođenja poznatog srpskog glumca Mije Aleksića.

A1 Kinoteka letnji bioskop realizuje se drugu godinu za redom u saradnji Jugoslovenske kinoteka, kompanije A1 Srbije i Doma Vojske Srbije u Beogradu.

Zatvoreno za komentare.