Jedinstvenim pristupom do jedinstvene rakije koja ruši sve granice

Jedinstvenim pristupom do jedinstvene rakije koja ruši sve granice

Iako mala i na mapi sveta gotovo zanemarljiva, Srbija je zemlja koja krije tajne i recepte koji se vekovima prenose s kolena na koleno. Upravo zahvaljujući tome, Srbija je nadaleko u svetu prepoznata kao izuzetna zemlja koja ima mnogo toga da ponudi i čiji su brendovi poznati po tome da brišu sve granice i putuju hiljadama kilometara da bi stigli u ruke onih koji umeju da prepoznaju i cene pravi kvalitet.

Foto: Promo

Jedan od takvih brendova jeste i Akov rakija, čija pažljivo odabrana i decenijama čuvana receptura, poreklom iz blagorodne Raške, po svemu sudeći sigurnim koracima osvaja, ne samo domaće, već i svetsko tržište. Zahvaljujući jedinstvenom pristupu koji je doveo do kreiranja ove prvoklasne rakije, značajne količine se već izvesno vreme izvoze u Rusiju i Kinu, gde su osvojile čula pravih hedonista kojima tradicionalna srpska kapljica pruža neponovljivo iskustvo i užitak.

Foto: Promo

Priča o Akov rakiji počinje u Kraljevu, kada je otac Žarka Mikića, vlasnika destilerije „Akov“, počeo da se bavi proučavanjem tehnologije i procesa proizvodnje do tančina, verujući da nam priroda mnogo toga nesebično pruža na dlanu, a na nama je da naučimo i prepoznamo kako da na pravi način postupamo sa njom, ne bi li nam vratila još više. Upravo na toj filozofiji je i zasnovan čitav brend i započet put stvaranja „Akov“-a, na plodnoj zemlji Raške gde je krunisano sedam srpskih kraljeva, sa jasnim ciljem da se napravi najfinija rakija, uz poštovanje ključnih postulata: kontinuiteta, standarda i kvaliteta.