Bez nje nema jutarnjeg optimizma, energije i svežine, bez nje nema uspešnog dana!

Bez nje nema jutarnjeg optimizma, energije i svežine, bez nje nema uspešnog dana!

Juče ste „izgoreli“ na poslu zbog obaveza koje su se na vas prevalile kad su kolege otišle na godišnji odmor, skraćenih rokova i pokvarenog klima-uređaja, ali niste mogli da kažete ne starom prijatelju koji je došao iz inostranstva samo na dva dana.

Foto: Shutterstock

Zaglavili ste s njim u gradu do svitanja, pa ste se jedva dovukli do kreveta proklinjući alarm koji će se oglasiti u 7.00. O, kako ga samo mrzite. On vas podseća na rano detinjstvo kad vas je mama budila za vrtić. Lako je bilo njoj da vas cmače i cvrkuće, ona je imala kafu.

Kafa! Pa, da! To je to!

Ustajete s mukom, ali znate da ćete za koji minut cvrkutati kao mama nekad, jer imate kafu i to ne bilo kakvu već hladan Barcaffè Lattiato.

Setili ste se da je ona odlazila u kuhinju u „spasilačku misiju“, jer je tako zvala kuvanje kafe, ali i njenih priča o umetnicima koji ne bi bili ni upola kreativni kao što jesu da im nije bilo kafe. Niste joj verovali da je Onore de Balzak pio 50 šoljica kafe svaki dan i da je Betovenova „šolja inspiracije“ kuvana od tačno 60 zrna kafe, ni jednog manje, ni jednog više.

Foto: Barcaffè Lattiato

Vaša „spasilačka misija“ traje daleko kraće od mamine. Pravite korak-dva do kuhinje, otvarate frižider, na eci-peci-pec birate između tri ukusa Barcaffè Lattiato (Vanila, Caramel i Irish cream), a onda uzimate sve tri bočice. Trebaće vam, jer će dan biti vruć, dug i naporan. Jednu pijete odmah, da vas osveži, razbudi, popravi koncentraciju i probudi kreativnost, a preostale dve stavljate u torbu (ne zove se to za džabe „kafa za poneti“). Onu treću čuvate za kraj radnog vremena, kad vam padne nivo šećera i energije.

Dok vam prvi gutljaj Barcaffè Lattiato klizi, gledate slike iz noćašnjeg provoda, tražite najbolju za Instagram, odgovarate na mejlove i odlučujete da pošaljete šefu ideju za novu kampanju koja vam je pala na pamet dok ste pijuckali ovu predivnu kremastu kafu. To ne može da čeka susret u kancelariji, mislite dok puni optimizma napuštate kuću.

Danas vas ništa neće iznervirati, čak ni saobraćajni kolaps, pa iz auta kuckate mami SMS da prekratite čekanje u gužvi:

„Legao u 4, ustao u 7, popio Barcaffè Lattiato, upravo sam otvorio još jedan, jer ne mogu da odolim tom kremastom užitku, i sad odoh da osvojim svet. Eh, da je ovo postojalo kad sam bio mali, ne bih odlazio u vrtić plačući“.

Zatvoreno za komentare.