Postoji 1.000 načina da se rashladite, ali samo u jednom ćete uživati

Postoji 1.000 načina da se rashladite, ali samo u jednom ćete uživati

Godinama su se „kreativni“, „inovativni“ i nadasve „originalni“ novinari upirali da nam pečenjem jajeta na Trgu republike pokažu kako izgleda život na vrelom asfaltu.

Foto: Barcaffè Lattiato

Jednima se jaje ispeklo za dva minuta, drugima je trebalo čak pet, trećima je jaje ostalo rovito, baš kao i naši mozgovi nakon čitanja tih dometa „istraživačkih novinara“. Ne znamo da li su očekivali Pulicerovu nagradu, ali je izvesno da smo i bez njih znali koliko život u gradu ume da bude težak i koliko je teško rashladiti se kad živa u termometru proključa.

Uprkos nastojanjima nadležnih da nas ubede kako su sva vozila GSP klimatizovana, iz autobusa, tramvaja i trolejbusa izlazimo mumificirani i znojavi i to pravo na onaj vreli asfalt. Susret s njim je možda još gori ako se na njega kroči iz dobro rashlađenog vozila, bilo gradskog ili našeg, ličnog, jer za taj temperaturni skok i šok nikad niko neće biti spreman, pa čak ni kada se spolja ulazi u klimatizovanu kancelariju, prodavnicu ili kafić.

Koliko to telu „prija“ znaju svi oni koji u sred leta kijaju, kašlju i troše desetine papirnih-maramica ili se vuku s bolovima u vratu i leđima jer ih je „klima ošinula“. Ni ventilatori nisu mnogo bolji, pošto nema te frizure, čak ni „fudbalerke“, koju ne mogu da pokvare, dok su za njeno potpuno uništavanje bolji bazeni i Ada Ciganlija. Ako nema gužve, a ima je sigurno, i ako je voda savršeno čista, a garantovano nije, možda ćemo i moći malo da se rashladimo, a efekat će trajati samo dok ne krenemo kući.

Foto: Barcaffè Lattiato

Možda je hladan tuš bolji od bazena?! Hm!? Deluje primamljivo, ali samo dok ne stanemo pod njega. Pa nismo, bre, mi ni Skandinavci ni Rusi koji se odmalena čeliče u ledenoj vodi. Uostalom, dejstvo hladne vode traje koliko i boravak pod njom, pa dolazimo do one stare izreke „Džabe ste krečili“, odnosno „Džabe ste se tuširali“.

Pa, dobro, šta nam još preostaje? Postoji li neki lep način da se čovek rashladi? Da se uvuče u frižider? Neće moći, nema mesta, Mali je za nas, ali, srećom, ima više nego dovoljno mesta da ga napunimo savršenim kremastim letnjim osveženjem – Barcaffè Lattiatom.

Barcaffè Lattiato je više od kafe, a bolji je i od klima-uređaja, i od bazena, i od hladnog tuša. Barcaffè Lattiato osvežava, rashlađuje, podiže energiju i popravlja raspoloženje. Barcaffè Lattiato je naše pogonsko gorivo za uspešan i lagan dan!

Zatvoreno za komentare.