Ima li šta lepše od klasične gibanice za doručak? Evo kako se pravi gibanica na domaći način. Evo i šta vam je sve potrebno.
Foto: Shutterstock
1/2 kg kora tanjih gotovih
200 gr sira
250 ml kiselog mleka
3 jaja
50 ml. ulja
Sir izdrobiti na krupnije parčiće. U kiselo mleko dodati jaja i ulje i izjednačiti. Pleh veličine 40x20 cm premazati dobro uljem.
Svaku koru skupljati kao harmoniju i ređati po dužiuni u pleh. Između nabora ugurati sir sa svih strana. Preliti kiselim mekom i protresti da padne između nabora.
Peći na 200 stepeni C oko 50 min. da porumeni.
Prohlađenu seći. Uz čašu jogurta sjajan doručak, užina ili večera.
A ako nemate vremena da napravite gibanicu, preporučujemo da probate domaću iz Beobašte!
Sve što vam je potrebno da ova ukusna poslastica za pola sata bude na vašem stolu je rerna. Za samo par koraka je spremna:
- Pre pečenja izvaditi pitu iz zamrzivača, skinuti poklopac i ostaviti je u postojećoj ambalaži najmanje sat vremena na sobnoj temperaturi.
- Temperaturu rerne podesiti od 180 do 220 stepeni u zavisnosti od jačine rerne.
- Pitu peći 30-40 minuta. Nakon toga isključiti rernu i ostaviti pitu još 10 minuta.
- Poslednji korak – isecite pitu, poslužite ukućanima i uživajte!
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Od sada uz Beobaštine domaće proizvode možete poručiti i domaću smrznutu gibanicu.
Na pitanje da li je ukusna, odgovorićemo da je preukusna i mnogo sočna jer ne štedimo na sastojcima.
U pitu ide 550g domaćeg kravljeg sira! A zbog čega se tako žuti? Jer koristimo domaća prvoklasna jaja sa Kosmaja!
Možete je takođe poručiti i u paketu sa smrznutim pitama od borovnice i maline!
Poručite na internet prodavnici beobasta.rs i uverite se i sami da će vas ukus Beobaštine gibanice osvojiti!