Samo jedna čašica dnevno ovakvog soka čini čuda za vaš organizam

Samo jedna čašica dnevno ovakvog soka čini čuda za vaš organizam

Matične sokove nazivaju biserima voćne riznice. Šta su to matični sokovi?

Foto: Shutterstock

Dobijaju se mehaničkom preradom zrelog voća koje nije fermentisalo, što znači da se ovakav sok pravi najviše 24h od trenutka kada je voće ubrano.

Boja, ukus i miris matičnog voćnog soka moraju biti svojstveni voću od kojeg je sok napravljen. Ovakav sok se konzerviše samo fizičkim postupkom.

Nakon branja, voće se pere, zatim presuje i sok se pasterizuje bez filtriranja. Pasterizacija se obavlja samo nekoliko sekundi na 80 stepeni, nakon čega se sok hladi.

Matični sok je dakle sok od kvalitetnog i u pravo vreme sazrelog i ubranog voća. Matičnom soku se ne dodaje voda i on sadrži samo onu vodu koja je već u voću. Takođe, nema dodatog šećera, konzervansa ili aditiva.

U nastupajućem periodu jeseni i zime, naš organizam će biti izložen dodatnom uticaju virusa, a najbolji način za jačanje i otpornost organizma je svakako dovoljan unos vitamina.

Samo jedna čašica (do 100ml) matičnog soka dnevno činiće pravo malo čudo za vaš organizam. Preporučuje se konzumacija "na prazan stomak" pre doručka.

Probajte, vaš metabolizam će se pokrenuti mnogo brže nego da ujutru popijete šoljicu kafe ili čaja.

Beobašta vam nudi najveći izbor matičnih sokova na domaćem tržištu.

Foto: Beobašta

Pored matičnih sokova na bazi bobičastog voća, od divlje šumske borovnice, aronije, crne ribizle i maline, u ponudi Beobašte možete pronaći i kombinacije različitog voća u matičnim sokovima na bazi kruške i jabuke.

Foto: Beobašta

Posetite Beobašta online shop i poručite matične sokove, kao i druge proizvode od voća i povrća čiji kvalitet daleko prevazilazi onaj koji možete pronaći u lokalnim maloprodajama.