Otkad usisavam svaki dan, zavolela sam čišćenje kuće

Otkad usisavam svaki dan, zavolela sam čišćenje kuće

Usisavanje je, ja da vam kažem, teško smaranje, a najgore je ono redovno, obavezno, koje obavljam jednom nedeljno. Ono za koje se mentalno pripremam najmanje 24 sata, jer znam da ću morati da se bakćem sa nečistoćama koje su se sedam dana nakupljale i strateški raspoređivale po podovima i nameštaju.

Foto: Philips

Ali, nije to samo baktanje sa prljavštinom, to je i baktanje sa usisivačem. Nije to Philips štapni usisivač koji može da stane u svaki ćošak, uza zid, u ormar ili ostavu, već uređaj koji držim u kutiji gurnutoj pod ležaj u spavaćoj sobi, pa moram da je izvlačim zajedno sa slojem prašine koja se skupljala od prošle subote.

Onda prvo brišem prašinu, pa vadim usisivač…pa lagano na posao… Najgore je ako je kesa puna, ako je nisam ispraznila prošle sedmice, jer mi je bilo žao da prljam i ruke i tek očišćenu kuću, pa to moram sada.

Inače, već godinama koristim isključivo platnenu vrećicu, kako bih mogla da uronim ruku u nju i da vadim sve dečje čarapice, lego kockice, USB, komad nakita, novčiće... sve što je palo, odletelo i zagubilo se, pa završilo zajedno sa smećem.

Foto: Philips

Podovi moraju redovno da se usisavaju i brišu

Da je usisavanje jedino fizikalisanje, ne bi bilo tako strašno, jer podovi moraju i da se obrišu makar jednom nedeljno, pa je tu baktanje sa kofama, krpama, mopovima, džogerima i ostalim alatkama i sredstvima za pranje tvrdih podloga, il’ kako već piše u uputstvima za upotrebu.

Operem podove, onda isprljam kadu i lavabo, pa onda oribam njih, ali mi ostanu prljave podne pločice. Kad završiš s njima, opet perem krpe u mašini, pa onda obavezno isperem mašinu jedan krug na prazno i čini mi se nikad kraja...

Šlag na torti je kada neko od mojih ukućana uleti da na brzinu uzme nešto iz stana…a ja taman privela kraju..

Ne može kraće kad se kuća čisti jednom nedeljno.

Foto: Philips

Zato ja godinama gledam kako da to razvučem na 10 ili 14 dana, a da se prljavština ne vidi, ali nisam uspela. Što je ređe čistim, kuća sve prljavija (normalno), što je ona prljavija, to ja dublje guram onu kutiju sa usisivačem pod krevet.

I tako godinama...

Usisavanje je pesma kad nema kablova da se o njih saplićete

Zapravo, tako je bilo godinama, a onda sam obrnula igricu, pa kuću usisavam svaki dan. Da, da... Dobro ste razumeli...

Usisam mrvice kad završimo s ručkom, brzinski očistim predsoblje kad se muž, deca i pas vrate iz parka sa tonom lišća, trave i zemlje na đonovima i u šapama, rešim se dlaka koje je naš ljubimac ostavio na trosedu jer mi za pet minuta komšinica dolazi na kafu...

Usisavam svaki dan. I volim to. Jer svakodnevno usisavanje nije mučenje otkad imam Philips PowerPro Aqua 3u1 usisivač. Ne, to nije klasičan usisivač, već moj saborac i dragoceni saveznik.

Foto: Philips

On je samostojeć, ne zauzima puno prostora, pa ga držim iza vrata u spavaćoj sobi. Bežičan je, pa se više ne patim sa kablovima i utičnicama, a stižem do svakog dela kuće. Baterija mu je jaka, tako da sa jednim punjenjem mogu da usisavam između 40 i 60 minuta. Puna kapa!

A najbolje od svega je što više ne moram da istresam kesu i da kopam po njenom sadržaju, jer Philips PowerPro Aqua 3u1 ima posudu koja se lako prazni i višeslojni filter koji zadržava više od 95 odsto alergena. Moram da priznam da mi je to baš, baš važno jer starija kćerka pati od alergije na grinje, prašinu i na neke namirnice.

Zamislite usisivač koji usisava i pere podove u isto vreme

Philips PowerPro Aqua 3u1 je zaista poseban. Štapni deo usisivača idealan je za čišćenje podova, ručni usisivač mi je neophodan za nameštaj, a dodatak za mokro brisanje nezamenljiv u kuhinji.

Mrvice i ostatke hrane koji su pali na pod skuplja brzinom svetlosti. Na isti način se bori i sa dlakama kućnih ljubimaca, ali i svim ostalim nečistoćama, čak i ako se nalaze na teško dostupnim mestima – ispod radijatora, komoda i troseda, pa čak i u uglovima soba.

Foto: Philips

Ali ni to nije sve... Izgleda da je Philips PowerPro Aqua 3u1 jedini usisivač na tržištu koji može u isto vreme i da usisava i da briše podove. Stvarno mi štedi vreme, a sa 0,2 l vode, koliki je kapacitet njegovog rezervoara za vodu, mogu da obrišem čitav naš stan od 50 kvadratnih metara.

Raspametila sam se kada sam shvatila da bez problema uklanja mrlje od prosutog soka i od ulja, bilo da sam sipala samo vodu, bilo da sam dodala deterdžent.

Ne odričem se mog starog dobrog velikog usisivača, jer mi treba za velika spremanja i čišćenja, ali zato u kući više ne moram da držim one silne kofe, krpe, džogere i mopove. Najbolje od svega je što mi sada skoro svaka subota služi za igru sa decom, za druženje s prijateljima ili za odmor, a ne za usisavanje i ribanje kuće.

A pritom sve blista!