"Daliland" premijerno na 51. FEST-u

„Daliland“ premijerno na 51. FEST-u

Nakon svetske premijere na Filmskom festivalu u Torontu, FEST pred domaću publiku donosi novo ostvarenje kanadske rediteljke Meri Haron, "Daliland", o fascinantnom i burnom odnosu između čuvenog umetnika Salvadora Dalija i njegove supruge Gale.

Foto: Cebef/Taramount film

U naslovnoj ulozi je britanski oskarovac Ben Kingsli (“Gandi”), dok Galu tumači Barbara Sukova, nemačka glumica, dobitnica prestižnih filmskih priznanja među kojima su nagrade iz Kana i Venecije. Ezra Miler je u ulozi mladog Dalija a publika ga poznaje po ulogama u filmu “Moramo da razgovaramo o Kevinu” i “Čarlijev svet”.

Foto: Cebef/Taramount film

Dalijevu dugogodišnju muzu, francusku pevačicu, slikarku i manekenku Amandu Lir, u filmu tumači Andreja Pejić, transrodna manekenka i glumica poreklom iz Bosne. Pejićeva se proslavila pojavljivanjem u spotu Dejvida Bouvija "The Stars (Are Out Tonight)" uz Tildu Svinton, nakon čega je ostvarila nekoliko zapaženih uloga u igranim filmovima.

Foto: Cebef/Taramount film

Rediteljka Meri Haron poznata je po još jednom filmskom ostvarenju koje je posvetila velikom umetniku XX veka, Endiju Vorholu “Pucala sam na Endija Vorhola”, kao i po ostvarenju “Američki psiho”.

Zatvoreno za komentare.