Električna energija iz obnovljivih izvora – Wienerberger na strani prirode

Električna energija iz obnovljivih izvora – Wienerberger na strani prirode

Wienerberger, kompanija koja se zalaže za doprinošenje očuvanja životne sredine, ove godine ide korak dalje sa električnom energijom koja dolazi iz isključivo obnovljivih izvora. S obzirom da je društvo na globalnom nivou suočeno sa posledicama zagađenja, očekivan sledeći korak ove kompanije bio je okretanje ka izvorima obnovljive energije.

Foto: Wienerberger

Obnovljivi izvori energije – koji su dostupni u izobilju svuda oko nas, a obezbeđuju ih sunce, vetar, voda i toplota sa Zemlje – dopunjuju se iz prirode i emituju malo ili nimalo CO2. Upotrebom električne energije koja je dobijena iz ovih izvora, u Wienerbergeru žele da doprinesu na što bolji način zajedničkoj budućnosti i očuvanju kako lokalnog ekosistema tako i široj zajednici na Zemlji.

„Kao proizvođač modernih, održivih, a pre svega ekoloških proizvoda, želimo da skrenemo pažnju na ovu temu od velikog značaja za budućnost čitavog sveta. Dobro je poznato da su svi naši proizvodi koji se proizvode u fabrici u Kanjiži od potpuno prirodnih sirovina  i izrađeni u prirodnom procesu proizvodnje. Takođe, ističemo i da su naši proizvodi nosioci prestižnog „Eko znaka“ koji se dodeljuje isključivo za proizvode koji ispunjavaju najviše ekološke standarde. Ovim korakom trudimo se da pomeramo granice kada je u pitanju očuvanje našeg životnog okruženja, a apelujemo i na naše poslovne partnere, saradnike i klijente da se trude svakog dana da zajedno utičemo na ovaj vrlo važan segment našeg života“, istakao je Ivan Vujisić, član Upravnog Odbora kompanije Wienerberger.

Obnovljiva energija je energija koja dolazi iz izvora koji se sami obnavljaju u kratkom vremenskom periodu. U većini slučajeva, obnovljivi izvori energije takođe obezbeđuju čistu energiju, odnosno energiju koja emituje malo gasova staklene bašte ili zagađivača. Ovi izvori energije uključuju energiju vode, solarnu energiju, energiju vetra kao i geotermalnu energiju.

Zatvoreno za komentare.