Margarita u MIG-u vremena - 134. rođendan nezaboravnog ukusa

Margarita u MIG-u vremena – 134. rođendan nezaboravnog ukusa

Pažnja svim ljubiteljima Margarite – ovaj simbol Italije, nazvana po kraljici Margheriti slavi svoj 134. rođendan! Italijani bi rekli da je pravi majstor u kuhinji onaj ko je ovladao umetnošću snalaženja (l'arte di arrangiarsi). Ta tajna umetnost najbolje dolazi do izražaja kada se od nekoliko jednostavnih sastojaka, vrhunskog kvaliteta kreira gastronomsko remek-delo. Pravi se od sastojaka vrhunskog kvaliteta, koju čini sveža mocarela, zreo paradajz i aromatični bosiljak. Način pripreme zaštićen je EU oznakom Specialità Tradizionali Garantite. Zabranjena je upotreba bilo kakvih savrmenih pomagala za izradu testa, njega priprema ručno pizzaiolo. Naš poznati pizzaiolo Bojan Merdžanovski koji radi u restoranu MIG otkrio nam je tajnu šta je to što njegovu margaritu čini posebnom.

Foto: Stefan Simonović

„Prva i izuzetno važna komponenta za savršenu picu je testo koje koristim u svom procesu pripreme. Sa posebnom pažnjom biram prirodne i organske sastojke kako bih postigao najbolji mogući ukus. Korica se formira s ljubavlju i veštinom, garantujući da svaki zalogaj donosi neodoljivo zadovoljstvo. Kada se radi o siru, ne postoji bolji izbor od mocarele - prave kraljice sireva, savršenog spoja sa drugim sastojcima.  Na kraju dodajem sveži bosiljak, aromu Italije, koji daju autentičan mediteranski šarm i oplemenjuju doživljaj svakog zalogaja“, izjavio je pizzaiolo, Bojan Merdžanovski.  

„Za savršeno pečenu picu, temperatura je ključna. Pečemo je na tačno 485 stepeni celzijusa, što omogućava testu da dobije hrskavu koru dok ostaje mekano iznutra. Ovaj precizan proces pečenja traje samo 35 sekundi, rezultirajući savršeno uravnoteženom picom koja namiguje svim čulima. Uz svaki zalogaj, doživljavate autentičnu italijansku kuhinju i strast prema hrani koju delim sa svim gostima“, naglašava Bojan.

Pica Margarita odaje počast klasičnoj napuljskoj kreaciji koja je postala svetska senzacija. Ove godine ne morate putovati kako bi probali autentične recepte, već to možete učiniti u italijanskom konceptu koji sprema specijalitete po tradicionalnim recepturama i koketetirajte vašim čulima na jedan MIG.

Zatvoreno za komentare.