Održana beogradska premijera filma "Stric"

Održana beogradska premijera filma „Stric“

Sinoć je u okviru ovogodišnjeg Festivala autorskog filma, beogradsku premijeru imao dugoočekivani film ''Stric'', u kom naslovnu ulogu tumači Predrag Miki Manojlović. 

Foto: Tanja Drobnjak

Ovo je debitantsko ostvarenje rediteljskog tandema Andrija Mardešić i David Kapac, a ostale glavne uloge poverene su Goranu Bogdanu, Ivani Roščić i Roku Sikavici, koji su takođe prisustvovali projekciji.

‘’Stric’’ je napeti triler na koji je publika prilikom dosadašnjih prikazivanja veoma burno reagovala, a kritika ga je svakom prilikom velikodušno pohvalila.

Radnja filma odvija se u vreme Božića u Jugoslaviji, krajem osamdesetih. Porodica – majka, otac i sin – srećni dočekuju svog voljenog strica koji se vraća kući za praznike iz Nemačke. Stric deli poklone, te sledi tradicionalni božićni ručak – ćurka s mlincima i francuskom salatom. Porodičnu idilu prekida iznenadna zvonjava najnovijeg smart telefona, pa ubrzo postaje jasno da vreme radnje nisu osamdesete, da nije Božić i da se za prepunom prazničnom trpezom, osim hrane, nožem može seći i tenzija.

Nakon nagrade na festivalu Karlovim Varima, gde je imao svetsku premijeru, film je nagrađen u Puli, kao I na domaćim festivalima u Leskovcu i Smederevu, ali i u Nemačkoj, Makedoniji, Španiji, itd.

Andrija Mardešić i David Kapac pored režije potpisuju i scenario filma. Producenti filma su Ivan Kelava i Tomislav Vujić (Eclectica, HR), a koproducent je Milan Stojanović (Sense Production, RS). 

Film ''Stric'' biće uskoro dostupan i u bioskopima u Srbiji.

Zatvoreno za komentare.