Održana premijera filma "Yu Grupa - Trenutak sna"

Održana premijera filma „Yu Grupa – Trenutak sna“

U punoj veLikoj sali mts Dvorane večeras je održana premijera dokumentarnog filma "YU grupa - Trenutak sna" u režiji Darka Lungulova.

Foto: Cebef/Predrag Mitić

CrvenIm tepihom prošetali su glavni "glumci" filma: Dragi, Žika i Petar Jelić i bubnjar benda Saša Radojević Žule. Kao podrška porodici došli su i Dragijev sin Aleksa Jelić i Žikine ćerke Ana i Tamara.

Premijeri su prisustvovali i muzičari Nikola Čuturilo Čutura, Dejan Cukić, Zvonimir Đukić (Van Gogh), Ivan Fece Firči, Srđan Gojković Gile (Električni orgazam), Nenad Milosavljević (Galija), poznati rok fotograf Brajan Rašić, reditelji Srdan Golubović i Dušan Milić...

Dok su holom mts Dvorane odjekivale pesme "YU grupe", tražila se karta više, a atmosfera je više podsećala na početak nekog rok koncerta nego filmske projekcije.

"Yu grupa - Trenutak sna" je priča o rokenrol grupi koja je nadživela zemlju po kojoj je dobila ime, ali i priča o porodici. Tri brata: Žika, Dragi i Rade, započela su muzičku karijeru 1962. u grupi "Albatrosi", a Žika i Dragi potomsu osnovali "YU grupu", u jesen 1970. Samo nekoliko meseci kasnije, u januaru je rođen i FEST.

Film je na programu FEST-a i 3. marta u 12 u Sali 1 mts Dvorane i 4. marta u 17 u Sali 1 Sinepleksa Ušće.

Zatvoreno za komentare.