Otkrijte čari Proleća na Zlatiboru: Aktivnosti u prirodi, tradicionalna hrana i opuštanje u prelepom okruženju

Otkrijte čari Proleća na Zlatiboru: Aktivnosti u prirodi, tradicionalna hrana i opuštanje u prelepom okruženju

Proleće na Zlatiboru je prelepo godišnje doba kada se priroda budi iz zimskog sna i sve postaje zelenije i šarenije. Temperature počinju da rastu, a sunce duže sija, što omogućava posetiocima da uživaju u prirodi na različite načine.

Foto: Saša Rebić

Možete prošetati obližnjim šumama i planinama, uživati u prelepim pejzažima, posetiti stara seoska domaćinstva i probati tradicionalnu hranu, ili se jednostavno opustiti u nekom od mnogobrojnih restorana ili kafića. Za ljubitelje aktivnog odmora, Zlatibor nudi i brojne sportske aktivnosti, poput vožnje bicikla, jahanja konja ili penjanja na stene.

Proleće na Zlatiboru je savršeno vreme da se opustite i uživate u prirodi, a uz prelepe pejzaže i toplu dobrodošlicu meštana, ovaj planinski raj će vas sigurno očarati.

S obzirom na činjenicu da je Zlatibor postao još bliži, od kako je autoput Miloš Veliki pušten u rad, to znači da se još lakše možete odlučiti da provedete produženi vikend na ovoj planini i priuštite sebi kratak predah.

Tri stvari koje ne smete da propustite na Zlatiboru ovog leta

Kako biste kratak ili malo duži odmor na našoj najlepšoj planini učinili još zanimljivijim, predlažemo vam da obavezno posetite ova tri mesta:

1. El Paso city - Zlatibor nudi posebnu domaću atmosferu, koju svi volimo i zato mu se često u vraćamo. Ali, da li biste želeli da osetite duh divljeg zapada? Na svega 15 kilometara od centra Zlatibora, čeka vas neponovljivo iskustvo – obilazak kaubojskog grada, indijanskog sela i tipičnog zlatiborskog zaseoka, u okviru El Paso tematskog parka. Ovaj neobični spoj kultura će vas zasigurno oduševiti, posebno ako ga posetite u društvu svojih mališana.

2. Avantura park – u samom srcu planine, nalazi se ovaj zanimljivi park, koji posetiocima nudi mogućnost da na zabavan, drugačiji i uzbudljiv način provedu dan. Park se prostire na 4 hektara i sadrži čak 7 nivoa koja posetilac treba da pređe, tako da je ovo idealna prilika da provedete jedan dan bez telefona, fokusirani samo na savladavanje prepreka, balans i što bolju koordinaciju pokreta.

3. Gold Gondola – vožnju najdužom panoramskom gondolom na svetu nikako ne treba propustiti kada ste na Zlatiboru. Ništa ne može da zameni jedinstveni pogled na planinu iz vazduha. Na putanji dugoj 9 kilometara, gondola povezuje centar planine i vrh Tornik. Ona za sada ima 55 kabina i ukupan kapacitet je 600 putnika, a u planu su i proširenja kapaciteta.

Iznajmljivanje smeštaja na Zlatiboru

Ukoliko planirate da posetite Zlatibor ovog leta, važno je pronaći smeštaj koji odgovara vašim potrebama i budžetu. U nastavku su navedeni koraci za iznajmljivanje smeštaja na Zlatiboru.

1. Pretražite smeštajne opcije na internetu: Zlatibor ima veliki broj smeštajnih opcija, uključujući hotele, apartmane, kuće za odmor i seoska domaćinstva. Pretražite ih na internetu koristeći web stranice koje nude rezervacije smeštaja, kao što su Booking.com, Airbnb, kao i nezavisne veb stranice kao što je zlatibor.org.

2. Odlučite se za vrstu smeštaja: Odaberite vrstu smeštaja koja vam najviše odgovara, u zavisnosti od vaših preferencija i budžeta. Na primer, ako putujete sa porodicom ili grupom, možda biste hteli da iznajmite kuću za odmor ili apartman, dok bi solo putnici mogli preferirati sobu u hotelu ili hostel.

3. Proverite lokaciju: Pripazite na lokaciju smeštaja koji odaberete. Ako želite da budete u blizini centra Zlatibora, izaberite smeštaj u centru, a ako želite da budete izvan gužve, razmotrite smeštaj na rubu grada.

4. Proverite recenzije: Pregledajte recenzije smeštaja koje ste pronašli na internetu. Recenzije će vam pružiti uvid u to kakva je usluga u smeštaju, kao i da li postoje neki problemi koji bi mogli uticati na vaš boravak.

5. Kontaktirajte vlasnika smeštaja: Nakon što ste odabrali smeštaj, kontaktirajte vlasnika ili upravitelja smeštaja kako biste potvrdili dostupnost i cenu. Pitajte sve što vam nije jasno, kao što su kućna pravila, check-in i check-out vreme i druge usluge koje su dostupne.

6. Rezervišite smeštaj: Ako ste zadovoljni ponudom, rezervišite smeštaj. U zavisnosti od načina rezervacije, možda će vam biti potrebno da unapred platite depozit ili celu sumu, ili da platite kada dođete u smeštaj.

7. Potvrdite detalje: Pre dolaska u smeštaj, potvrdite sve detalje sa vlasnikom ili upraviteljem smeštaja, uključujući tačno vreme dolaska, način plaćanja i ostale usluge koje su dostupne.

Uživajte u svojoj poseti Zlatiboru i lepo se provedite u odabranom smeštaju!

Zatvoreno za komentare.