Predrag Miki Manojlović proglašen za glumca godine u Hrvatskoj

Predrag Miki Manojlović proglašen za glumca godine u Hrvatskoj

Na dodeli nagrada „Zlatni studio“, koja je u subotu održana u Zagrebu, Miki Manojlović proglašenje za glumca godine, za ostvarenu ulogu u filmu „Stric“. Ova medijska  nagrada dodeljuje se u pet kategorija: film, televizija, pozorište, muzika i radio. Stručni žiri u sastavu 3-5 osoba za svaku od pet kategorija bira pet najboljih kandidata, a konačnu odluku donosi publika.

Foto: Eclectica

Film ''Stric” je psihološki triler u kome glavne uloge igraju Predrag Miki Manojlović, Goran Gogo Bogdan, Ivana Roščić i Roko Sikavica. Radnja filma prividno se odigrava krajem 80-ih godina u vreme Božića u tadašnjoj Jugoslaviji. Porodica - otac, majka i sin – dočekuju strica iz Nemačke u “idiličnoj atmosferi”. Stric koji se vraća kući za praznike osim poklona sa sobom donosi napetost i stres koji se tokom polako pretvaraju u psihološko maltretiranje.

Foto: Eclectica

Nakon svetske premijere na filmskom festivalu u Karlovim Varima i beogradske premijere na Festivalu autorskog filma, film “Stric” se prikazuje na velikom platnu bioskopa širom Srbije, Crne Gore i BiH. Film „Stric“ nagrađen je na festivalu u Karlovim Varima, Puli, Leskovcu, Smederevu, kao i u Nemačkoj, Makedoniji, Španiji, itd.

Režiju potpisuju David Kapac i Andrija Mardešić, a direktor fotografije je Miloš Jaćimović, poznat po snimateljskom doprinosu nagrađivanim filmovima ''Tilva Roš'', ''Varvari'' i ''Oaza''.

Zatvoreno za komentare.