Psihološki triler "Stric" stiže u domaće bioskope

Psihološki triler „Stric“ stiže u domaće bioskope

Psihološki triler "Stric", u kome glavne uloge igraju Predrag Miki Manojlović i Goran Gogo Bogdan, od 26. januara naći će se na redovnom repertoaru domaćih bioskopa.

Foto: Eclectica

Nakon svetske premijere na filmskom festivalu u Karlovim Varima i beogradske premijere na Festivalu autorskog filma, film “Stric” premijerno će biti prikazan pred novosadskom publikom 25. januara u bioskopu Arena Cineplex, nakon čega će se, od 26. januara, naći na velikom platnu bioskopa širom Srbije, Crne Gore i BiH.

Radnja filma prividno se odigrava krajem 80-ih godina u vreme Božića u tadašnjoj Jugoslaviji. Porodica - otac, majka i sin – dočekuju strica iz Nemačke u “idiličnoj atmosferi”. Stric koji se vraća kući za praznike osim poklona sa sobom donosi napetost i stres porodičnih okupljanja koji se tokom filma pretvaraju u psihološko maltretiranje. Snažni preokreti ekscentričnu priču o teskobi “pretvaraju” u univerzalnu priču o “zatočeništvu” koja pred publiku iznosi dilemu da li je važnija sloboda ili “goli život”.

Foto: Eclectica

Nakon nagrade na festivalu u Karlovim Varima, gde je imao svetsku premijeru, film je nagrađen u Puli, kao i na domaćim festivalima u Leskovcu i Smederevu, kao i u Nemačkoj, Makedoniji, Španiji, itd.

Debitantski dvojac David Kapac i Andrija Mardešić potpisuju režiju i scenario, a direktor fotografije je Miloš Jaćimović, poznat po snimateljskom doprinosu nagrađivanim filmovima ''Tilva Roš'', ''Varvari'' i ''Oaza''. Ostale uloge igraju Ivana Roščić i Roko Sikavica.

Producenti filma su Ivan Kelava i Tomislav Vujić (Eclectica, HR), a koproducent je Milan Stojanović (Sense Production, RS), producent filmova ''Leto kada sam naučila da letim'' i ''Oaza''. Film ''Stric'' podržan je od na konkursu za manjinske ko-produkcije Filmskog centra Srbije.

Zatvoreno za komentare.