Ukusi svetske kuhinje u restoranu Gig

Ukusi svetske kuhinje u restoranu Gig

Krajem meseca juna, restoran GIG poželeo je dobrodošlicu gostima čije se prisustvo željno iščekivalo. Dva izuzetno talentovana i iskusna majstora kulinarske umetnosti, priznati šefovi nagrađivani najprestižnijim kulinarskim dostignućem - Mišelinovim zvezdicama, stigli su u Beograd direktno iz samog srca Njujorka.

Foto: Crimsondog

Restoran Gig, inače sinonim za fine dining i pravi gastronomski raj, imao je čast da ugosti šefove Džeka Loga i Džona Džejmsa Vaskeza iz prestižnog Brodvejskog restorana The Lambs Club.

Ekskluzivno, za one koji su na vreme osigurali svoje mesto, ovi kulinarski umetnici pripremali su nezaboravne večere 28. i 29. juna u prostorijama restorana. Spoj tradicionalnih ukusa koje svi obožavaju, kombinovani sa elegantnim i savremenim sastojcima i tehnikama pripreme, oduševili su sve prisutne.

Talentovani šefovi, predvođeni vrhunskim menadžerima Krisom Milerom i Davidom Jovićem, doneli su esenciju svoje bogate ponude direktno u restoran GIG, kreirajući gastronomski spektakl koji je zasigurno zadovoljio i najistančanija nepca.

Ostrige, pačije grudi, Tartar biftek i Panna Cotta bila su samo neka od jela sa menija koji se sastojao od 15 kulinarskih kreacija, a koja su očarala sve prisutne svojom punoćom ukusa, finim notama i savršenom harmonijom sastojaka.

"Dolazak ovakvih kulinarskih virtuoza predstavlja istinsku privilegiju za restoran GIG. Njihova predanost i stručnost, zajedno sa našim timom, rezultirali su nezaboravnim trenucima i pre svega izvanrednim zalogajima. Svaka od 15 inovativnih kreacija je plod predanog rada i strasti prema gastronomiji, stvarajući spektakl koji je inspirisao i očarao sve prisutne. Ovo iskustvo je bilo posebno dragoceno za nas i uvereni smo da će trajno obogatiti sećanja svih koji su uživali u ovim magičnim večerima", izjavio je Vuk Štefanović, generalni menadžer i head somelijer restorana GIG.

Poznat po luksuzu i vrhunskom kvalitetu, restoran GIG, zajedno sa Mišelinovim šefovima, pružio je gostima jedinstveno iskustvo i pravu gastronomsku avanturu. Inovativna jela, pažljivo uparena sa organskim biodinamičkim vinima, zadovoljila su i najistančanije ukuse.

Izvanredna atmosfera, prefinjeni zalogaji i kulinarska umetnost koja budi sva čula, vraća uspomene i stvara nove ukuse, bili su ključni elementi ovih večeri, što potvrđuju brojni oduševljeni gosti. Za ljubitelje vrhunske gastronomije, ovo je putovanje koje nikada ne prestaje.

Zatvoreno za komentare.