Uručen Beogradski pobednik Udu Kiru

Uručen Beogradski pobednik Udu Kiru

Nemačkoj glumačkoj legendi, Udu Kiru, večeras je u mts Dvorani uručen počasni Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti. Nakon toga održana je premijera njegovog filma "Moj komšija Adolf".

Foto: Cebef/Dušan Milenković

"Hvala, hvala", obratio se Udo publici na srpskom jeziku. "Sviđa mi se Pobednik. Lepši je od Oskara, jer je nag!", prokomentarisao je.

Podsetio je publiku zašto mu je Beograd važan.

"Pre 50 godina sam snimio svoj prvi film, 'Znak đavola' sa Oliverom Katarinom. Oboje smo bili veoma mladi i lepi. Mnogo mi se dopala. Imala je divan glas".

Foto: Cebef/Dušan Milenković

O filmu "Moj komšija Adolf" nije hteo mnogo da otkriva, samo da je reč o crnoj komediji.

"Hvala vam što ste došli. U Beogradu sam se divno proveo, ostajem ovde još dva dana. Vidimo se, možda, opet uskoro", poručio je na kraju.

U svojoj pola veka dugoj karijeri Udo je ostvario preko 250 uloga. Publici u mts Dvorani predstavljene su neke od najvažnijih, u filmovima "Drakula", "Suspirija", "Berlin Aleksanderplac", "Narcis i Psiha", "Moj privatni Ajdaho", "Evropa", "Džoni Mnemonik", "Kroz talase", "Melanholija", "Avanture Pinokija", "Armagedon", "Ples u tami", "Modiljani", "Nimfomanka", "Obojena ptica"...

Foto: Cebef/Dušan Milenković

U filmu "Moj komšija Adolf" izraelskog reditelja Leona Pridovskog, Udo Kir igra tajanstvenog stranca koji se doseljava u miran kolumbijski komšiluk šezdesetih godina prošlog veka. Njegov prvi komšija uveren je da je on Adolf Hitler lično.

Počasni laureati Beogradskog pobednika u okviru 51. FEST-a su i Barbara Sukova, Lordan Zafranović i Dobrivoje Tanasijević - Den Tana.

Zatvoreno za komentare.